Dertiende nieuwjaarsduik in Wijk en Aalburg

Geplaatst op 20 december, 2017 om 3:04 | In de categorie:

Op 1 januari 2018 wordt er in Wijk en Aalburg al voor de dertiende keer een serieuze nieuwjaarsduik georganiseerd. Volgens de organisatie is het het snelste evenement wat in de gemeente Aalburg georganiseerd wordt.

De organisatie is zoals vanaf het begin al in handen van N.O.A.D 32, E.H.B.O, WZV Trident en de Vrijbuiters. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is wordt ook deze dertiende duik door de bekende soep- en worstfabrikant als serieuze duik aangemerkt, wat betekent dat deze fabrikant weer garant zal staan voor de erwtensoep en natuurlijk de bekende oranje mutsen tegen de koude oortjes.

Volgens mede organisator en deelnemer Jan van Rijswijk helpt zo’n muts echt tegen de kou. De veiligheid wordt in de gaten gehouden door “van Rijswijk Divers” , de E.H.B.O. en de boot met Tridenters. Aarzel niet en geef je op. Het inschrijfgeld is nog steeds gratis. Men krijgt hiervoor een muts plus een oorkonde en gratis soep, wat wil je nog meer!

Tijdstip van de duik is 14.30 uur. Deelnemers dienen echter wel al om 14.00 uur aanwezig te zijn in de kantine van NOAD 32 alwaar men zich kan inschrijven en omkleden. Voor de veiligheid van de deelnemers is het raadzaam om “oude of water”-schoenen te dragen.

Vooraf inschrijven heeft de voorkeur van de organisatie in verband met het maken van de oorkondes en om de erwtensoep warm te maken. Dit kan door een e-mail te sturen naar: bibberduik@live.nl of telefonisch op telefoonnummer: 0416-692781. Op 1 januari kunt u zich ook nog om 14.00 inschrijven bij de N.O.A.D. kantine.

Burgemeester Naterop is bereid gevonden om 14.30 uur het startsein te geven.