Twee medailles en drie tickets halve finale NK Hamarithi-turnsters

Geplaatst op 29 januari, 2018 om 9:49 | In de categorie:

Sportvereniging Hamarithi uit Aalst/Nederhemert turnde afgelopen weekend op verschillende plaatsen. In Beekbergen en Amersfoort stonden de tweede kwalificatie op het programma.

De dag startte met instapper Irene de Boef bij de N3. Ondanks de goede vooruitgang en drive in de trainingen liep het niet soepel. Ze vergat een onderdeel op vloer wat haar 2,3 punten kostte, en maakte een grove fout op balk. Ze turnde wel een mooie sprong en eindigde op plaats 9.

Bij de junioren (3e divisie) moest alles op zijn plek vallen en moest er perfect geturnd worden. Slechts 13 tot 20% van alle turnsters stroomt door naar de finales. Rosalie ’t Lam turnde al erg goed mee in het klassement. Ze turnde in stijl mooie overslag salto en eindigde op plaats 12. Ze mag desondanks tevreden terugkijken als eerste jaars junior.

Fleur Danklof, Vera Westervoort en Nadine Vervoorn zijn al tweede jaars junioren en hebben al wat meer ervaring. Fleur liet een zeer goede indruk achter op brug door ruim elf punten te turnen, waar Vera naar plaats 1 op balk turnde met 11,850. Nadine turnde ietwat voorzichtig maar welk met een hoge moeilijkheidsgraad. Tot het laatste moment was het spannend. Fleur turnde een perfecte wedstrijd en ontving zilver.

Vera werd 5e en Nadine 7e. De vorige kwalificatie turnde Nadine naar een 2e plaats en Vera naar een 4e plaats. Dit zorgde voor een unicum. De beste 6 stromen door, waarvan 3 turnsters van Hamarithi.

Mille Groenevelt en Thirza Vervoorn (pupillen 1 N3) mochten de spits afbijten bij de balk. We zagen flink wat zenuwen. Helaas ging Mille de mist in en haar oefening lukte dit niet zoals we gewend zijn. Thirza viel een keer. Gelukkig hielden ze hun koppie op en gingen ze vol goede moed naar vloer. Er werden prachtige oefeningen geturnd! Ook op sprong en rek werden goede oefeningen geturnd. Voor Mille was landelijk nét niet voldoende. Maar beide meiden mogen zich gaan opmaken voor het Districtskampioenschap.

Mari-Lynn van Boggelen en Marjorie Brandsma (pupillen 2 N3) turnden een hele mooie brugoefening, waar Mari-lynn een van de hoogste cijfers haalde (13.533). Op balk werd slordig geturnd en tussentijds gevallen. Bij de vloeroefening en sprong wisten ze de punten te herpakken. Mari-lynn werd 5e, Marjorie 15e en Jasmine 23e. Mari-Lynn plaatst zich voor het Districtskampioenschap. De andere meiden kunnen gaan trainen op nieuwe onderdelen.

De senioren in de derde divisie begonnen op balk. Tessa startte keurig. Nienke helaas een val met pirouette maar wel een mooie combinatie. Op vloer turnden ze naar behoren en bij sprong behaalde Nienke een 11.150 met haar mooie overslag hele draai. De dames sloten af met prima brugoefeningen. De concurrentie was alleen zo sterk dat een vervolg finale er niet in zit. Tessa werd 14e en Nienke 19e.

Janinka Egas kwam in actie bij de jeugd N4 in Beekbergen. Ze turnde daar haar tweede kwalificatie wedstrijd. Brug en vloer gingen erg netjes. Ze liet wat punten liggen op de balk. Allround kwam ze tot plaats 12. Of dit voldoende is voor doorstroming naar het Districtskampioenschap is nog niet bekend. De uitslag volgt komende week.

De volgende Hamarithi turnsters van de 3e divisie hebben zich gekwalificeerd:

Doorstroming Districtskampioenschap op 17 maart: Ilse de Leeuw, Mille Groenevelt, Thirza Vervoorn, Mari-Lynn van Boggelen, Angelica Westerlaken, Valerie Brandsma, Vera Westervoort, Fleur Danklof en Nadine Vervoorn.

Doorstroming halve finale NK op 7 april in Nieuwegein: Vera Westervoort, Fleur Danklof en Nadine Vervoorn.