Rick Sonnema zevende op EK

Geplaatst op 2 februari, 2018 om 8:05 | In de categorie:

Op vrijdag 2 februari was het eindelijk zo ver, Rick Sonnema mocht Nederland vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap.

Toen donderdagavond de loting plaatsvond werd Rick geloot tegen de huidige wereldkampioen uit Spanje. In een hele spannende en mooie wedstrijd wist hij te winnen van hem. ‘Echt een heel goed gevoel om van de huidige wereldkampioen te winnen.’ Blijkt maar dat niks onmogelijk is en dat Rick de aansluiting met de top heeft gevonden. In de tweede ronde moest Rick tegen Montenegro, vorig jaar verloor hij op het EK van Montenegro dus hij had iets goed te maken. Rick won heel overtuigend met de maximale score van 5-0.

In de kwartfinale stond Sonnema tegen Servië, de nummer 1 op de wereldranglijst en 2e op het ek 2017. Rick verloor helaas met 4-1. Doordat deze Serviër in de finale kwam had Hij een herkansing. Helaas verloor Rick nipt met 3-2 van Polen waardoor hij eindigde als nummer 7 van Europa.