Tweede editie van D’n Aelse Dorpsquiz

Geplaatst op 3 februari, 2018 om 11:18 | In de categorie:

 ‘D’n Aelse Dorpsquiz’ vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 7 april 2018. Deze quiz is bedoeld voor alle inwoners van Andel, van jong tot oud. Er wordt ingeschreven per team.

Je zorgt zelf voor de samenstelling van het team, bijvoorbeeld met vrienden, collega’s, buurtgenoten of leden van een vereniging. Per team kies je een teamcaptain en een locatie van waaruit jullie gaan spelen. Dit kan bij iemand thuis zijn, maar ook in een horecagelegenheid, bedrijf of clubhuis. geadviseerd wordt een  team van ongeveer 6 tot 15 personen.

De quiz bestaat uit kennisvragen, foto- en video-opdrachten maar ook uit doe-opdrachten en zelfs een geheime opdracht. Het is dus belangrijk dat het team goed samenwerkt en de taken verdeeld worden. Tijdens de quiz mag gebruik worden gemaakt van alle vormen van media en naslagwerken, met uitzondering van de geheime opdracht.

De teamcaptains worden verzocht om op een centraal punt, het quizboek op te halen. Hierin zit een vragenboekje met ca. 96 vragen en opdrachten in verschillende categorieën. Natuurlijk komt ons dorp op allerlei manieren aan bod. Het wordt een strijd tegen de klok. Om 23.30 uur moet namelijk het quizboek weer ingeleverd worden door de teamcaptains.

De werkgroep heeft drie weken de tijd om de vragen na te kijken. De prijsuitreiking met feestavond wordt gehouden in de feesttent tijdens de feestweek op zaterdagavond 28 april 2018. Naast een mooi geldbedrag voor de 1e, 2e en 3e prijs staat er ook een jaar lang roem op het spel.

Teams kunnen zich inschrijven tot zaterdag 24 maart 2018.

Voor meer informatie: aelsedorpsquiz.nl.