Veel medailles voor turnsters WIK

Geplaatst op 5 februari, 2018 om 3:03 | In de categorie:

Afgelopen zaterdag namen maar liefst 11 selectieturnsters van W.I.K. deel aan hun eerste regionale voorronde. Zij namen maar liefst 2 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen medailles mee naar huis plus een groot aantal persoonlijke overwinningen.

Zo turnde Lynn van Wijnen een overslag over de pegasus door middel van een springplank en lukte het haar om naar de hoge brugligger over te springen. Emma van Tilborg turnde een mooie en constante meerkamp met als hoogtepunten sprong en balk. Dit resulteerde in een mooie 3e plek.

Dat Fenne Vos en Maddy van der Mooren de laatste weken hard hebben gewerkt tijdens de trainingen was goed te zien. Fenne turnde een mooie brug oefening en Maddy turnde een super sprong. Zij zijn geëindigd op de 8e en 12e plaats.

Benthe Colet begon op de altijd lastige smalle balk. Zij turnde voor het eerst tijdens een wedstrijd een handstand op dit toestel. Dit resulteerde in een 5e plek op balk en een 9e plaats in de meerkamp. Sarissa Smulders turnde een super goede wedstrijd waarbij vooral haar vloeroefening uitblonk. Zij kreeg dan ook een verdiende gouden medaille omgehangen.

Noor Koning overwon haar angst op balk en liet na weken hard trainen een mooie koprol zien. Ook op de andere toestellen verliepen haar oefeningen goed en zij mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Aan de andere kant van de zaal mochten Estelle Kant, Mirthe Lankhaar, Mirthe den Besten en Isabella de Groot hun eerste voorronde turnen.

Estelle draaide een stabiele en super wedstrijd. Tijdens het inturnen op sprong maakte ze een val maar gelukkig herstelde zij zich en liet zij een super sprong zien die zelfs het hoogste punt waard was. Uiteindelijk kreeg ze de zilveren medaille omgehangen. Ook Mirthe Lankhaar turnde een goede wedstrijd. Op balk en vloer liet zij zien dat ze deze oefeningen goed beheerst en behaalde daar zelfs de hoogste cijfers. Zij mocht naast Estelle plaats nemen op het hoogste podium voor de gouden medaille.

Mirthe den Besten en Isabella behaalden persoonlijke overwinningen. Mirthe turnde een mooie nieuwe serie op vloer. Isabella draaide sinds twee jaar weer een wedstrijd en turnde op het toestel brug voor het eerst alleen de salto er vanaf. U kunt de turnsters van W.I.K. 24 februari tijdens de Clubkampioenschappen in actie zien. De wedstrijd vindt plaats in d’Alburcht en de entree is gratis.