Tweemaal winst voor Rick Sonnema in Spanje

Geplaatst op 11 februari, 2018 om 10:54 | In de categorie:

De Aalburgse karateka Rick Sonnema was dit weekend in Spanje. In een sterk bezetten wedstrijd met 215 tegenstanders was het een hele grote en zware categorie. In de eerste ronde mocht Rick aantreden tegen Italië. In een mooie partij won hij met 4-1.

De tweede ronde stond Rick tegenover en deelnemer uit Spanje, na een goede wedstrijd wist Sonnema de Spanjaard te verslaan met 5-0. In de derde ronde stond Rick tegenover Amerika. Hij verloor helaas met 4-1.  Doordat hij de ronde daarna verloor van de uiteindelijk Japanse finalist had Sonnema helaas geen herkansing.

Twee winstpartijen op dit hele zware toernooi is een goede prestatie. Zeker zo kort na het Europees kampioenschap. Ook op de wereldranglijst heeft Sonnema dit weekend en vorig weekend een goede stap gezet.

Op welke positie Rick precies staat volgt zo snel mogelijk als de world karate federation de ranglijst heeft bijgewerkt.