Havendagen Werkendam in 2020

Geplaatst op 13 februari, 2018 om 10:18 | In de categorie:

De kogel is door de kerk: de eerstvolgende Havendagen Werkendam zijn gepland op 3 en 4 juli 2020. De organiserende commissie bestaat dan 20 jaar en wil groots uitpakken met een spetterend 2-daags evenement in en rondom de Biesbosch- en Beatrixhaven.

Extra tijd nodig

Hoe het festijn precies vormgegeven gaat worden is nog niet bekend maar volgens voorzitter Dick Hoogendoorn draaien de raderen al volop: “De Commissie Havendag Werkendam bruist van de ideeën, waaronder een uitbreiding naar 2 dagen. Om daar op een verantwoorde manier invulling aan te geven hebben we extra voorbereidingstijd en extra budget nodig.

Ook hebben we programmaonderdelen op het oog die wegens grote populariteit erg lang van tevoren geboekt moeten worden. Al met al betekent dit, dat wij de Havendag in 2018 een keertje overslaan en onze energie richten op 2020”.

Gouden formule

Het sleutelwoord bij de organisatie van de Havendag is ‘samenwerking’. Er wordt weer gestreefd naar een vlekkeloos samenspel tussen het lokale verenigingsleven, bedrijven, winkeliers, onderwijs, externe gasten en spannende attracties. Ook de gemeente en de hulpdiensten zijn belangrijke spelers. Dat deze unieke samenwerking een gouden formule is blijkt wel uit de hoge bezoekersaantallen: in 2016 wisten zo’n 25.000 bezoekers Werkendam te vinden.

Verbinding met Aalburg en Woudrichem

Omdat het de eerste Havendagen in de gemeente Altena worden, wordt ook de verbinding met Aalburg en Woudrichem gezocht. Verenigingen, bedrijven, scholen – een ieder is van harte uitgenodigd deel te nemen.

Ideeën voor de invulling van de Havendagen en sponsoring zijn welkom via de Facebookpagina van Havendag Werkendam.