ZVDO’74 speelt een sterke wedstrijd na eerste periode

Geplaatst op 19 februari, 2018 om 7:05 | In de categorie:

De heren van ZVDO moesten het afgelopen zaterdag, in een thuiswedstrijd, opnemen tegen RZ uit Roermond.

RZ bezette de zesde plaats op de ranglijst. Als het kwartje de juiste kant op zou vallen, zouden er tegen deze tegenstander wel degelijk kansen liggen. In de uitwedstrijd werd tegen deze tegenstander een goede wedstrijd neergezet die maar net verloren ging.

Coach Theo van Berchum had er voor de wedstrijd op gehamerd dat er scherp aan de wedstrijd begonnen moest worden. Te vaak ging het dit seizoen in de eerste periode mis, waardoor er tegen een te grote achterstand werd aangekeken. Zo ook deze wedstrijd. Al na ruim 2 minuten keken de heren van ZVDO tegen een achterstand aan van 0-3. De scherpte ontbrak. De kansen die RZ kreeg werden allemaal benut. ZVDO kon nog wel wat terug doen, maar het laatste woord was toch aan RZ. De eerste periode werd afgesloten met een stand van 1-4.

De tweede periode was ZVDO wel bij de les. Verdedigend had ZVDO de zaken goed op orde. RZ kreeg het niet voor elkaar om de score voort te zetten zoals in de eerste periode. ZVDO had wat pech in de afronding, maar kreeg wel meer zelfvertrouwen in deze wedstrijd. Beide teams wisten eenmaal het net te vinden, waardoor er met 2-5 de rust werd ingegaan.

De derde periode werd ZVDO de bovenliggende partij. RZ wist niet meer door de verdediging van ZVDO heen te komen. Aanvallend ging het bij ZVDO ook steeds beter draaien. RZ had veel overtredingen nodig, wat resulteerde in man-meer situaties voor ZVDO. Hier ontbrak het wel aan scherpte aan de zijde van ZVDO. Ze kregen de bal maar niet in het doel van RZ. Wel wist ZVDO de spanning terug in de wedstrijd te brengen, door 1 keer te scoren. De stand 3-5 stond op het scorebord met het ingaan van de laatste periode.

In de laatste periode gebeurde er van alles. Ook in deze periode werden de nodige persoonlijke fouten gemaakt. Deze overtalsituaties werden weer niet optimaal benut. Maar beide ploegen wisten wel kansen te creëren en te verzilveren, waardoor het ook voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd was om naar te kijken. ZVDO wist het net 3 keer te vinden, tegenover RZ die 4 keer een doelpunt wist te maken. Hierdoor werd de eindstand op 6-9 gezet.

Volgende week zaterdag staat een uitwedstrijd op het programma tegen Merlet uit Cuijk. De thuiswedstrijd tegen dit team werd maar met 1 doelpunt verschil verloren. Met dit in het achterhoofd hoopt ZVDO volgende week de punten mee naar huis te kunnen nemen.