Een regen van persoonlijke records bij Z.V.D.O.’74

Geplaatst op 26 februari, 2018 om 9:39 | In de categorie:

Afgelopen zaterdag stond er de derde ronde van de minoren-swimkick wedstijd op het programma voor Z.V.D.O.’74. Er kan erg tevreden worden terug gekeken op deze wedstrijd. In totaal werden er namelijk maar liefst 35 persoonlijke record gezwommen.

De wedstrijd werd gestart door Rhomy Oppenhuizen en Marit van Driel. Beiden wisten op beide afstanden meer dan twee seconden van hun beste tijd af te halen. Finn van Driel volgde hun voorbeeld, hij verbeterde zijn persoonlijke record op de 25m vrije slag met drie seconden.

Ook zwom hij voor het eerst 25m vlinderslag waarbij hij een goede tijd neerzette. Voor Doortje Temminck Tuinsta en Joy Roza stonden de 50m schoolslag en 50m vrije slag op het programma. Beiden wisten twee keer een persoonlijk record te zwemmen. Doortje sleepte ook nog een derde plaats binnen.

Op de 100m vrije slag en 100m wisselslag haalde Maud Vervoorn seconden van haar beste tijd af. Op beide afstanden wist ze ook nog eens mooi tweede te worden. Ook Thijn Oudshoorn wist onder zijn beste tijd te zwemmen op de 100m vrije slag. Dit met maar liefst zes seconden. Daarnaast haalde hij een mooie derde plek op de 100m wisselslag.

Bij de meisjes minioren 4 waren het Carmen Jansen en Marith de Fijter die domineerden. Ze zwommen op beiden afstanden een dik persoonlijk record en werden daarbij eerste en tweede. Grote tijdsverbeteringen waren er voor Jet Kamphuis en Sanne van Lith op de 100m vlinderslag. Rianne Tameris zwom deze zware afstand voor het eerst en zette een goede tijd neer.

Ook Jens Westerlaken wist op deze afstand een persoonlijk record te zwemmen met verbetering van maar liefst zes seconden. Hij behaalde op deze afstand en op de 50m vrije slag een tweede plek. Danine Besselink, Marit Westerlaken en Femke van Breugel zorgden twee keer voor een Z.V.D.O.’74 podium. Ze werden eerste, tweede en derde en kwamen dicht in de buurt van hun beste tijden.

Ronja van Lith en Lisette Groenendijk wisten op de 100m vrije slag hun beste tijd te verbeteren. Dit deden zij op de 50m schoolslag nog eens dunnetjes over. Nelli Khachatrjan is pas weer begonnen met wedstrijd zwemmen en liet zien dit nog prima te kunnen door goede tijden neer te zetten. Mitchell van der Mooren kwam met een tijdsverbetering op de 100m vrije slag dicht in de buurt bij de 1 minuut grens. Hij werd op de voet gevolgd door Damian van Andel die ook een tijdsverbetering neerzette.

Bart de Fijter wist zijn persoonlijk record zelfs met twee seconden aan te scherpen. Op de 50 school was er voor alle heren een persoonlijk record. Harber den Hartog sleepte ook nog een mooie 1e plaats binnen. De volgende wedstijd voor de jeugd staat 10 maart alweer op het programma. Dan wordt ook de 3,33 uur race gehouden die door Z.V.D.O.’74 wordt georganiseerd.