Lezing over ‘De Nieuwe Biesbosch’

Geplaatst op 7 maart, 2018 om 9:38 | In de categorie:

Kom 12 maart naar de lezing van Boswachter Thomas & Stef den Ridder over ‘De Nieuwe Biesbosch’ bij Bibliotheek CultuurPuntAltena in MFA Vlechtwerk Werkendam.

Hoe teken je duizenden beverharen, grutto veren en rietstengels in een Biesboschboek? Het thema van de boekenweek 2018 is natuur! Dat is nou juist het thema wat boswachter Thomas en illustratrice Stef den Ridder bij elkaar bracht. Door diezelfde voorliefde ontwikkelden ze in 2017 het boek ‘De Nieuwe Biesbosch’

Tijdens deze avond op woensdag 12 maart in MFA Vlechtwerk in Werkendam, vertelt boswachter Thomas over de spectaculaire metamorfose die het gebied is ondergaan. De hoofdreden was waterveiligheid zodat de mensen langs de grote rivieren droge voeten zouden houden, maar het bracht tevens spectaculair natuurherstel. Thomas vertelt over de vestiging van visarenden en zeearenden en duizenden bijtankende grutto’s.

Stef heeft voor het boek ‘De Nieuwe Biesbosch’ prachtige illustraties gemaakt bij de verhalen. Vanavond vertelt ze hoe ze te werk is gegaan. Hoe schilder je duizenden bever haren? Waar moet je op letten bij het schilderen van de Biesbosch visarenden? Hoe komt een pagina beeld tot stand? Stef neemt je mee in het tekenproces van het boek en beantwoord onder andere deze vragen.

Na afloop is er ruimte voor vragen en is het mogelijk om een gesigneerd exemplaar van ‘De Nieuwe Biesbosch’ aan te schaffen. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom bij MFA Vlechtwerk in Werkendam (H.J. Roubosstraat 3a). De lezing duurt ongeveer 75 minuten.

Aanmelden is verplicht via info@bibliotheekaltena.nl. Let op: VOL = VOL.