Stortvloed records Biesboschzwemmers

Geplaatst op 11 maart, 2018 om 2:07 | In de categorie:

In Andel kwamen 28 leden van de Biesboschzwemmers aan de start van een wedstrijd. De leeftijd varieerde tussen 6 en 13 jaar en bij alle leeftijden werden mooie tijden genoteerd. Bij de 12 en 13 jarigen wist Celine Besselink de grootste verbetering te noteren, terwijl bij de jongere zwemmers Evalien Kooij dit wist te realiseren.

Celine zwom samen met Chimène Huisman, Romée van Rossem, Jurrian Verheij en Margonda Versluis 50 rug- en vrije slag. Op de rugslag haalde Celine ruim twee seconden van haar tijd af, nipt iets meer dan Margonda op hetzelfde nummer deed. Daarnaast zwommen beide dames ook op de 50 vrije slag nieuwe toptijden. Chimène bleef bij dit geweld niet achter en ging ook naar huis met twee verbeteringen.

Romée verbeterde zich ‘alleen’ op de 50 vrije slag, maar deed dit wel met ruim een halve seconde. Jurrian kon zich op beide nummers niet verbeteren al was hij er op de rugslag dichtbij. Jan-Bart Verheij zwom naast de 50 ‘vrij’ ook de 100 vlinderslag. Beide afstanden had hij kort geleden al gezwommen en helaas kon hij zich vandaag niet verbeteren.

De jongste zwemmers en zwemsters hadden vanmiddag 25 school- en vrije slag op het programma staan en op beide nummers regende het verbeteringen. Op de schoolslag waren er verbeteringen voor Sil Visser, Herbert Schouten en Tim Visser bij de jongens waarbij Sil de grootste verbetering noteerde. Bij de meisjes kwamen vijf zwemsters aan de start en alle vijf wisten zich te verbeteren.

Evalien Kooij wist met bijna vier seconden de grootste verbetering te noteren, maar ook Emma van Es, Maud Vonk, Mirte Delleman en Amy de Kooter waren sneller dan ooit. Op de vrije slag was Sil de enige die een tijd had en dus noteerde hij bij de jongens te grootste verbetering. Bij de meisjes waren ze alle vijf opnieuw sneller dan ooit en ook nu haalde Evalien het meeste van haar tijd af.

Mitchel Delleman, Evi Visser en Sterre Vink zwommen ook 25 school- en vrije slag. Evi had beide nummers nog niet eerder gezwommen, maar liet hele goede en snelle tijden op de klokken zetten. Op de schoolslag waren Mitchel en Sterre sneller dan ooit. Net als Evi hadden zij ook nog niet eerder de vrije slag gezwommen, maar zij bleven niet veel bij Evi achter qua tijd.

De meer geoefende zwemmers, zoals Emma van der Spoel, Rens Lisman, Rik Vink, Sjack van Es, Hannah Vink, Mirthe Verheij en Tessa van der Spoel zwommen 50 school- en vrije slag. Op de schoolslag wisten de Rik, Sjack, Mirthe en Tessa zich te verbeteren, terwijl Rens, Rik, Mirthe en Tessa dit op de vrije slag deden.

Tess Vonk zwom samen met Anne Lisman de 100 schoolslag en beide wisten zich te verbeteren. Daarnaast zwom Tess op de 50 vlinderslag ook nog eens sneller dan ooit. Yara Besselink en Niels Muijt waren de laatste zwemmers die startten. Yara kon tevreden terugkijken op haar 100 vrije slag met een verbetering van negen seconden. Later wist ze op de 50 vrije slag zich ook te verbeteren, maar helaas vertrok ze voor het startsignaal en telt haar tijd niet.

In de estafette was Yara op de 50 rugslag ruim drie seconden sneller dan ooit. Niels zwom deze middag de 100 vlinderslag en 400 vrije slag. De vlinderslag zwom hij voor de eerste keer en hij merkte dat dit een zwaar nummer is. Toch was hij tevreden met zijn race. De 400 ‘vrij’ zwom hij voor de tweede keer en hij ging iets langzamer dan de eerste keer.

Voor een deel van deze zwemmers was het de laatste wedstrijd (voorlopig) van dit seizoen. Een ander deel zal nog aan diverse wedstrijden deelnemen, zoals de twee resterende competitiewedstrijden en nog diverse andere wedstrijden.