Gemeente Aalburg gaat al fietsend over in gemeente Altena

Geplaatst op 26 september, 2018 om 1:57 | In de categorie:

Twee nestors van tourfietsend Aalburg, Wout Bouman en Nico van Bergeijk, organiseren op zaterdag 27 oktober van 10.00 tot 15.00 uur een fietstocht om het einde van de gemeente Aalburg symbolisch te markeren. Aalburg gaat samen met Werkendam en Woudrichem per 1 januari 2019 op in de nieuwe gemeente Altena.

Fons Naterop, burgemeester van Aalburg en een grote fietsliefhebber, ondersteunt het mooie initiatief. De heren Bouman en Van Bergeijk krijgen bij de organisatie van de fietstocht de volle medewerking van de gemeente. Alle mensen met een fiets, ook die uit de buurgemeenten, worden van harte uitgenodigd zich aan te sluiten bij de fietstocht. Deze start vanaf D’Alburcht in Wijk en Aalburg.

Het belooft een mooie tourrit te worden

Met als voorbeeld het wandelevenement ’80 van Altena’ op 5 april 2019 waarvan de organisatie in handen ligt van wandelanimator Jan van Rijswijk, zet Nico van Bergeijk een mooie fietsroute van 80 km uit door het prachtige landschap van Altena. De start om 10.00 uur en de finish om 15.00 uur vinden plaats bij D’Alburcht. Onderweg is een korte pauze nabij de Biesbosch. Deelnemers kunnen kiezen zich aan te sluiten bij een groep met een gemiddelde snelheid van 25/26 kilometer of bij een groep van 29/30 kilometer. Cycling Ambassadeurs West-Brabant regelt motorrijders om de tocht veilig af te leggen. Gemeente Aalburg neemt de versnaperingen bij de start en finish voor haar rekening.

Meld je aan 

Of je nu alleen bent, of aangesloten bent bij een fietsclub, iedereen is van harte welkom mee te doen. Om de tourrit  in goede (fiets)banen te leiden, wil de organisatie graag dat je je aanmeldt. Dat kan door een mail te sturen naar N.Ippel@aalburg.nl, o.v.v. Dag Aalburg Dag.