ChristenUnie zet opruimers in het zonnetje

Geplaatst op 5 oktober, 2018 om 2:31 | In de categorie:

ChristenUnie Altena heeft veel waardering voor het opruimen van zwerfafval wat inwoners uit zichzelf doen. Daarom zet de ChristenUnie Altena hen graag in het zonnetje en krijgen ze naast een bos bloemen ook, met een knipoog, een blauwe ChristenUnie afvalgrijper.

Veel mensen zijn de laatste tijd actief met het opruimen van zwerfvuil. Er zijn een paar bekende mensen die vaak in beeld zijn met hun opschoonacties, bijvoorbeeld Jos Korthout in Woudrichem en Cor Spek in de Aalburg. Waardevol werk. Ook politieke partijen zoals Progressief Altena zetten zich in zich om onze leefomgeving schoon te houden.

“Zwerfafval opruimen heeft direct een positief effect op de omgeving en de natuur. Wij vinden het erg positief dat zovelen dat uit zichzelf doen en dat verdient een compliment. Met een knipoog rijken wij dan ook graag de blauwe ChristenUnie afvalgrijper uit als waardering en hulpmiddel. Wij gebruiken zelf de blauwe afvalgrijper regelmatig en hij werkt erg prettig. Symbolisch overhandigen wij deze aan Cor Spek, en horen graag wie een compliment verdient”, stelt lijsttrekker Wijnand van der Hoeven.

Ook de ChristenUnie zelf was zaterdag 29 september actief, zo werd er onder andere afval geprikt op de Biesboschdag in Werkendam en stak men de handen uit de mouwen in Aalburg. ChristenUnie Altena wil ook graag de anonieme opruimers een waardering geven.

U kunt anonieme vuilprikkers aanmelden via ChristenUnie op Facebook of via de website.