Lezing: Kleine geschiedenissen van en in Dussen

Geplaatst op 8 oktober, 2018 om 8:30 | In de categorie:

In 2017 verscheen de publicatie ‘Kleine geschiedenissen van Dussen’ van Ton Lensvelt. Hierin beschrijft hij in 33 verhalen vijf eeuwen geschiedenis (1461-1961) van ‘zijn’ dorp. Microgeschiedenis over de buurt, het bestuur, de inwoners, hun werk, vermaak en aansprekende gebeurtenissen.

Dit boekje staat centraal in de lezing die de auteur houdt op woensdag 17 oktober. En waar kan zoiets nu beter tot zijn recht komen dan in de sfeervolle ambiance van het kasteel? Tijdens de lezing komen niet alleen de verhalen uit zijn werk aan bod, maar ook nieuwe verhalen over bijvoorbeeld de touwslagerij in Dussen of de best wel verrassende oorsprong van café De Bocht. Uiteraard wordt een en ander ondersteund met mooie foto’s en afbeeldingen. Een aanrader voor iedereen die wat meer wil weten over de geschiedenis van Dussen of gewoon zomaar een gezellig en leerzaam avondje uit wil.

Woensdag 17 oktober. Kasteel Dussen. Aanvang: 20.00 uur. Entree 10 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst.

Vriendenpashouders of CJP 3 euro korting. Reserveren via www.kasteel-dussen.nl of eventueel telefonisch via de reserveringslijn 06-22150247.