Geurwandeling in Gorinchem

Geplaatst op 29 oktober, 2018 om 8:49 | In de categorie:

Zaterdag 3 november houdt natuurgids en plantendeskundige Jules Faber, een Geurwandeling in de omgeving van de Molenvliet in Gorinchem.

Van al onze zintuigen is geur verreweg de belangrijkste, het beïnvloedt direct onze gevoelens waardoor het invloed uit kan oefen op onze gezondheid.

Geur is een communicatiesignaal. Maar liefst 65% van onze emoties wordt gestuurd door wat we ruiken. Geur en smaak zijn aan elkaar gekoppeld en geven de vele nuances aan de smaak.

Ervaar je omgeving eens op een heel andere wijze en maak kennis met de geuren uit de natuur, laat je onderdompelen door de geuren van de planten en bomen. Juist in de herfst ruik je de geuren het best, ze werken rustgevend voor mens en dier. Tijdens de wandeling komen deelnemers van alles te weten over geuren en hun medicinale werking.

Elke deelnemer gaat zijn eigen persoonlijke geur verzamelen, tijdens de 1,5 – 2 uur durende wandeling. De wandeling begint om 14.00 uur, het verzamelpunt is: de parkeerplaats van hockey club Rapid, Bataafsekade 16 4204 AX in de wijk Molenvliet.

Doe eventueel waterdichte schoenen aan en neem, bij slecht weer een regenjasje mee. Bij het begin van de geurwandeling krijgt iedereen een plasticzakje om de verzamelde geuren in te doen en na afloop een A4 met informatie over de werking van de geuren.

De deelnamekosten bedragen voor volwassenen 5 euro en voor kinderen 2,50 euro. Opgave vooraf in verband met het maximale aantal deelnemers, per email: jlfaber@hetnet.nl of tel: 0416284870.