Ziekenhuisdependance in Altena

Geplaatst op 21 november, 2018 om 9:16 | In de categorie:

Het voorstel van het CDA Altena voor een ziekenhuisdependance in Altena kreeg gisteren brede steun tijdens het lijsttrekkersdebat in het Brabantse Land. CDA Lijsttrekker Roland van Vugt pleitte hiervoor. Van Vugt: ‘Met 55.000 inwoners en gelet op de soms slechte bereikbaarheid van Altena is zo’n voorziening gewenst. Wij willen zorg dicht bij mensen organiseren. Daarom hebben we het in ons verkiezingsprogramma staan.’ 

Van Vugt werd geïnspireerd door de dependance van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Drunen die enige tijd geleden werd geopend. Daar kunnen mensen terecht voor afspraken met specialisten, maar ook voor kleine onderzoeken, het maken van foto’s, echo’s en hartfimpjes en afspraken met specialisten op het gebied van Cardiologie, Diabetes, Geriatrie, Gynaecologie, Hartfalen, Neurologie, Orthopedie, Plastische Chirurgie, Reumatologie en Urologie.

Bovendien kunnen via zo’n voorziening korte lijnen worden georganiseerd met de zorgverleners in Altena. De andere aanwezige partijen SGP, VVD, ChristenUnie, AltenaLokaal en Progressief Altena steunden het idee.