Nieuwe lichting Business School op Altena College

Geplaatst op 24 november, 2018 om 9:09 | In de categorie:

Ook dit jaar is weer een nieuwe lichting scholieren gestart op de Business School van het Altena College in Sleeuwijk.

De havo- en vwo-scholieren gaan zich – naast de gewone lessen – richten op vakken als management en organisatie, boekhouding en bedrijfseconomie, ze gaan op excursie naar bedrijven en krijgen gastlessen van ervaren ondernemers. Zo zijn ze uitstekend voorbereid op een (economische) vervolgopleiding. Het Altena College is voor het tweede jaar officieel gecertificeerd als VECON Business School en is daarmee de enige school in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard die de Business School aanbiedt.

Om de start van het nieuwe schooljaar als Business School te vieren, hesen de leerlingen van 6 vwo samen met docenten de speciale vlag. Er wordt bij de Business School veel samengewerkt met het bedrijfsleven en andere onderwijsinstellingen. Zo komen voor de Business School dit jaar hoogleraren en studenten van de Maastricht University gastlessen geven.

Van boekhouden tot presenteren

“Leerlingen die de Business School volgen, halen bewezen hogere cijfers bij de reguliere centrale examens omdat ze de stof sneller begrijpen, en ze zijn beter voorbereid op het vervolgonderwijs”, vertelt docent bedrijfseconomie Astrid Steegwijk-Esser. De Business School start in het derde leerjaar en loopt door tot het examen. De leerlingen starten met praktische cases, die in de loop der jaren steeds uitgebreider worden.

In het examenjaar analyseren de leerlingen zelfs jaarverslagen van grote internationale bedrijven. Daarnaast gaan de computervaardigheden erop vooruit én leren de scholieren presenteren. Lisanne Blaauw uit 6 vwo heeft vorig jaar de cursus Elementair Boekhouden afgerond, onderdeel van de Business School. “Dit was héél erg leerzaam”, vertelt ze. “Ik kon de kennis meteen toepassen in het bedrijf van mijn vader, waar ik een bijbaan heb in de boekhouding. Dit is alvast een goed begin van mijn studietijd volgend jaar!”

Foto: Dolinda Roodnat