Samen voor de voedselbank bij Eben Haëzer Woudrichem

Geplaatst op 3 december, 2018 om 2:27 | In de categorie:

Vandaag start de actie “Samen voor de voedselbank”. Tot 14 december worden op verschillende inleverpunten in Brabant houdbare producten ingezameld voor de voedselbanken.

Christelijke basisschool Eben-Haëzer uit Woudrichem wil met de leerlingen een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij, daarom steunt de school deze actie: De school is dit jaar inzamelpunt! De leerkrachten en leerlingen zamelen producten in voor de Voedselbank van Altena.

Elke dag tussen 08.00 uur en 16.00 uur (op woensdagmiddag 14.00 uur) kunnen in de hal van de school levensmiddelen worden ingeleverd in de daarvoor bestemde bananendozen. Het gaat om de volgende houdbare producten:

Thee, in alle soorten en maten. Liefst in doosjes vanwege het stapelen.
Koffie voor filtermachines, liever geen Senseo pads of cups of iets dergelijks.
Rijst, liefst in standaardpak. Mag wit of bruin zijn.
Pasta, liefst in pak vanwege het stapelen.
Pastasaus, in pak, niet in pot.
Soep in blik, liefst niet in slappe pakken.
Zoet beleg, hagelslag, jam, pindakaas of chocoladepasta.
Lang houdbare melk, liefst in pak en geen fles.

De leerlingen van groep 7 zullen zorg dragen voor deze spullen en ze verder sorteren en tellen. Wilt u mensen in uw omgeving mobiliseren om hier aan bij te dragen, zodat de Eben Haëzer op 14 december een mooie hoeveelheid spullen kan overdragen aan de Voedselbank in Sleeuwijk.