Rick Sonnema geselecteerd voor EK Karate Senioren 2019

Geplaatst op 12 maart, 2019 om 1:53 | In de categorie:

Afgelopen weekend heeft de 21 jarige Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg namens bondscoach Almir Skrijelj te horen gekregen dat hij Nederland zal gaan vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap senioren in het Spaanse guadalajara. Rick zal hier uitkomen in de categorie kata heren.

Op een eindtoernooi mag per categorie slechts één sporter per land deelnemen. Aan de hand van zijn prestaties in het afgelopen seizoen is door het bestuur van de karate bond Nederland in samenspraak met de bondscoach besloten om Sonnema te selecteren en Nederland te laten vertegenwoordigen.

Na twee jeugd EK’s, waarvan de laatste vorig jaar werd afgesloten met een mooie 7e plaats in Sochi  is dit een mooie vervolgstap voor Rick om zichzelf op het allerhoogste niveau te kunnen meten. Het Europees kampioenschap staat gepland van 28 tot en met 31 maart. Tot die tijd gaat Rick er samen met Gerrie van Tilburg van Karate-do academie Itosu uit Waalwijk alles aan doen om zo fit en goed mogelijk op de wedstrijdvloer te verschijnen.