Voorlopige uitslag Statenverkiezingen

Geplaatst op 21 maart, 2019 om 9:20 | In de categorie:

In de laatste uurtjes van de nacht van woensdag op donderdag zijn voorlopige uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen bekendgemaakt. Vrijdag 22 maart maakt het Centraal Stembureau de definitieve uitslag, inclusief voorkeursstemmen en restzetels bekend.

In Noord-Brabant zijn voorlopig 95,8% van de stemmen geteld. In Altena hebben 56,9% van de mensen een stem uitgebracht voor de Provinciale Staten. De meeste stemmen zijn in Altena uitgebracht op de ChristenUnie-SGP (26,2%), daarna het CDA (22,3%) gevolgd door het Forum voor Democratie (14,5%).

De VVD blijft met 10 zetels de grootste partij. Voor de volledige uitslag klikt u hier. De uitslag van de Waterschapsverkiezingen wordt eindĀ  deze week verwacht.