Opening eerste rookvrije en opgeknapte speelplaats

Geplaatst op 29 maart, 2019 om 11:38 | In de categorie:

Afgelopen woensdag opende wethouder Ro van Doesburg de eerste opgeknapte speelplaats in Gorinchem aan het E. Frensel Wegenerpad/D. Appeldoornpad. De wethouder legde bovendien een Rookvrij- tegel en daarmee is de eerste rookvrije speelplaats in Gorinchem een feit.

Bij het opknappen van deze speelplek is rekening gehouden met wensen van omwonenden en de buurt. Wat nog goed was is gebleven. En er zijn ook nieuwe speeltoestellen geplaatst, zoals een vogelnestschommel, een veerbalk, een spiderstone netbrug en een hinkelbaan.

Speelruimteplan

Dit jaar krijgen meer speelplaatsen in Gorinchem een opknapbeurt. Dit is afgesproken in het Speelruimteplan 2018 – 2027.

De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen spelen in een aantrekkelijke en uitdagende speeltuin. Daarnaast dragen deze speelplekken bij aan ontmoeting in de buurt en wijk.

Bron en foto: gemeente Gorinchem