Twee inbrekers aangehouden in Raamsdonksveer

Geplaatst op 1 april, 2019 om 1:44 | In de categorie:

De politie heeft maandag 1 april 2019 omstreeks 03.45 uur mede dankzij alerte getuigen in een horecazaak op het Anker twee inbrekers op heterdaad aangehouden.

Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 20-jarige Oosterhouter. Hun auto werd op het Randeel aangetroffen. Dit voertuig is in beslag genomen.

De politie kreeg een melding dat twee personen met een breekijzer over straat liepen. Even later werd glasgerinkel gehoord. Agenten gingen direct ter plaatse.  Ze zagen dat bij een horecazaak een schroevendraaier met het handvat tussen de voordeur en het kozijn geklemd zat.  Er was niemand in het pand. In de omgeving werden de twee melders nog aangetroffen die hadden gezien dat twee mannen bezig geweest waren met het openbreken van de voordeur maar dat zij kennelijk op de vlucht geslagen waren.

Braakschade

Rond 03.35 uur gingen de agenten terug naar het pand om de exacte braakschade op te nemen. Ze zagen dat de toegangsdeur inmiddels op een kier stond. Ze keken in de zaak en zagen twee mannen bij de toonbank staan. Een van hen had een bivakmuts op. Beide mannen zijn aangehouden. Op de grond lagen twee schroevendraaiers en een breekijzer.

Vervolgens hebben de agenten navraag gedaan bij de meldkamer of de verdachten auto’s op naam hadden staan. Dit bleek het geval, zo zou de 20-jarige Oosterhouter in het bezit zijn van een Opel. Deze auto werd op circa 400 meter afstand op het Randeel aangetroffen. In het voertuig werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Het voertuig is in beslag genomen.