Witte Donderdag met Ragazze Quartet & Paul van Tongeren in kasteel Dussen

Geplaatst op 4 april, 2019 om 9:30 | In de categorie:

Na eerdere succesvolle en prikkelende programma’s waarin muziek en tekst bijeen werden gebracht, presenteert het Ragazze Quartet nu samen met filosoof Paul van Tongeren een actuele versie van ‘Die sieben letzten Worte’ van Joseph Haydn. In de week voorafgaand aan Pasen op drie plaatsen in Nederland: op Witte Donderdag, 18 april, in kasteel Dussen.

In ‘Zeven Laatste Woorden’ verbinden het Ragazze Quartet en Paul van Tongeren Haydns muzikale lijdensverhaal met actuele thema’s. Moeiteloos koppelt Van Tongeren de woorden van het evangelie aan hedendaagse vraagstukken en gebeurtenissen als de vluchtelingencrisis, de discussie over het voltooid leven of zelfs de laatste woorden van Apple-oprichter Steve Jobs.

Een donderpreek wordt het zeker niet: net als Haydns muziek zoekt Van Tongeren in zijn teksten naar hoop, schoonheid en lichtheid. Zeven laatste woorden is een ontroerend programma dat prikkelt tot nadenken.

Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 15,- (met vriendenpas of CJP € 12,-). Reserveren en info: www.kasteel-dussen.nl. In het kasteel is alleen contante betaling mogelijk, er kan niet worden gepind.