Records en toptijden voor Biesboschzwemmers

Geplaatst op 9 april, 2019 om 7:48 | In de categorie:

Het afgelopen weekend werd er door leden van de Biesboschzwemmers op drie plaatsen deelgenomen aan wedstrijden. In Den Haag gingen Tess Vonk en Lars de Kooter de strijd aan met hun leeftijdsgenoten en de klok tijdens de Ranomi Cup 2019.

In Oosterhout zwom Lars samen met Mirthe Bults en Floor van Dijk een limietwedstrijd en in Hulst was de tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2019. Acht masters wisten in Hulst mooie tijden te noteren. In alle drie de wedstrijden werden mooie resultaten geboekt.

Toptijden tijdens Ranomi Cup

Tijdens de Ranomi Cup kwamen Lars en Tess beide twee keer aan de start. Tess zwom de 50 vlinderslag en 100 schoolslag, terwijl Lars ingeschreven was voor de 100 school- en vrije slag. Beide wisten goede tijden te realiseren. Tess werd derde op de vlinderslag en eindigde nipt als tweede op de schoolslag. Voor Lars was er een negende plaats op de schoolslag. Tess zwom persoonlijke records op de 50 school- en vlinderslag. Voor Lars waren er vier persoonlijke records te weten op de 50 en 100 school- en vrije slag.

Floor zwemt sterkte 200 vlinderslag

In Oosterhout was de delegatie klein, maar dat wil niet zeggen dat er slecht gezwommen werd. Floor zwom voor het eerst de 200 vlinderslag en deed dit gelijk in het 50 meter bad. De 200 vlinderslag staat bekend als één van de zwaarste zwemnummers.

Na een rustig begin kon Floor haar techniek goed volhouden en zwom ze een mooie eindtijd. Mirthe startte op de 50 rug-, school- en vrije slag en op de laatste afstand was ze ruim vier seconden sneller dan haar tijd in het 25 meter bad.

Op de twee andere nummers bleef ze dichtbij haar tijden uit het 25 meter bad. Lars kwam ook drie keer aan de start, maar dan op de 100, 50 en 200 vrije slag. Op de eerste afstand verbeterde hij zich ten opzichte van een dag eerder, zowel halverwege als aan het einde. Later op de 50 ‘vrij’ was Lars bijna een seconde sneller dan eerder op de middag. Het meeste zin had Lars in de 200 vrije slag en hij liet hierop een mooie race zien. In de laatste meters wist hij de aanval van een concurrent af te slaan en was hij een halve minuut sneller dan een jaar geleden.

Records in het ‘verre’ Hulst

In Hulst stonden lange afstanden en korte nummers op het programma. Sander van Tilburg wist zich op de 1500 vrije slag met ruim veertig seconden te verbeteren.

Zijn tussentijd na 800 meter was ook nog eens bijna dertig seconden sneller dan medio maart van dit jaar. Later op de 800 ‘vrij’ was Sander opnieuw goed bezig en was zijn eindtijd maar iets meer dan anderhalve seconde langzamer dan tijdens de 1500 meter.

Ook Wouter van der Stelt zwom de 1500 meter. Zijn insteek was als voorbereiding op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) in mei van dit jaar. De indeling was heel vlak en dat zal Wouter tevreden gestemd hebben. De 400 wisselslag zwom Wouter voor het eerst in zijn masterstijd en hij wist deze in een goede tijd af te leggen.

De laatste die een persoonlijk record wist te zwemmen was Mandy Swart. Mandy wist de 50 rugslag ruim een kwart seconde sneller af te leggen. Françoise Duran, Antoinette Kant, Nico Swart, Paul en Annette Wijnja kwamen ook in Hulst aan de start. Françoise, Nico, Paul en Annette gebruikte de wedstrijd om ritme op te doen voor het ONMK.

De volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel is medio juni en dan mogen de 20-plussers naar Veldhoven en begint de wedstrijd ’s morgens rond koffietijd. Het is te hopen dat men dan wakker is. Over twee weken zullen een aantal zwemmers in Antwerpen deelnemen aan een internationale jeugdwedstrijd en daarna staan de Nederlandse Masters Kampioenschappen begin mei op de agenda.