Drie clubrecords voor Lars de Kooter

Geplaatst op 22 oktober, 2019 om 7:38 | In de categorie:

In één van de trainingsbaden van de Biesboschzwemmers heeft een kleine groep zwemmers deelgenomen aan een limietwedstrijd. Op het programma stonden afstanden van 50 tot en met 1500 meter.

De zes zwemmers kwamen tot acht persoonlijke en drie clubrecords. Alle deelnemers wisten minimaal één persoonlijk record te zwemmen. Lars de Kooter is sinds de zomer in een goede vorm en in Oosterhout bewees hij dit opnieuw. Lars startte voor de eerste op de 1500 meter en maakte indruk met zijn manier van zwemmen en ook zijn eindtijd.

Een ruime week geleden had Lars al zijn clubrecord op de 400 meter scherper gesteld met ruim tien seconden. Vandaag in Oosterhout wist hij zijn eigen clubrecord op de 800 meter aan te scherpen. Lars was ruim vijf en twintig seconden sneller dan in februari van dit jaar. Na 800 meter ging Lars in een goed tempo door en wist hij te finishen in een tijd van net boven de één en twintig minuten. Hiermee zwom hij een clubrecord bij de jongens onder 11 en 13 jaar.

Jansje de Ridder en Margonda Versluis wisten beide twee persoonlijke records te zwemmen. Jansje startte op de 400 meter ‘vrij’ en zwom op de 100 en 200 meter nieuwe toptijden. Helaas lukte het haar niet om haar record op de 400 aan te scherpen. Voor Margonda was er een dik persoonlijk record op de 50 meter schoolslag. Margonda zwom ruim vier seconden van haar tijd af. Daarna wist ze op de 100 meter vrije slag haar tijd ook nog aan te scherpen met ruim een halve seconde. Haar middag was begonnen met de 400 meter vrije slag. Op dit nummer had ze nog geen tijd staan, maar met haar eindtijd van ruim binnen de zes minuten liet zien dat zij op de langere afstanden goed voor de dag kan komen.

Voor Tijn den Braber, Chimène Huisman en Nadine Scheeve was er op één nummer een tijdsverbetering. Tijn wist zijn tijd op de 100 ‘vrij’ met ruim anderhalve seconde aan te scherpen en Nadine zwom een persoonlijk record op de 50 meter vrije slag. Chimène kwam op de 800 meter vrije slag aan de start en zijn wist in vlakke race haar inschrijftijd en persoonlijk record met ruim vijf en een halve seconden aan te scherpen.

Het laatste weekend van oktober zal er opnieuw een kleine groep zwemmers deelnemen aan een limietwedstrijd. Deze keer gaan er zes zwemmers naar Tilburg om daar hun tijden aan te scherpen.