Altena Brass wint het 47e Altena Streekfestival

Geplaatst op 3 november, 2019 om 8:24 | In de categorie:

Op zaterdag 2 november werd in Sporthal de Iris in Nieuwendijk het 47e Altena Streekfestival gehouden. De organisatie was dit jaar in handen van JA! Jeugdfanfare Altena.

Van de sporthal was een schitterende concertlocatie gemaakt. De vloer van de sporthal was voorzien van rubber matten en het podium werd omlijst met zwart doek. De akoestiek was boven verwachting. Het spits werd om 10 uur afgebeten door het B-orkest van Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg. Om kwart voor 6 sloot JA! Jeugdfanfare Altena deze muzikale dag af.

In totaal speelden er 5 jeugd- en opleidingsorkesten, 1 orkest in de basisklasse, 5 orkesten in de middenklasse en 3 orkesten in de topklasse. De juryleden Hans Pastoor en Raf De Keninck beoordeelden deze 14 orkesten met positieve kritieken.

Raf de Keninck: ‘Van mijn tijd als dirigent bij muziekvereniging KNS weet ik nog dat Altena rijk is aan muziekverenigingen die op hoog niveau spelen. Ik ben blij vandaag te hebben mogen horen en zien dat dit nog steeds het geval is. Wat mij opviel is dat er zoveel publiek in de zaal was. Dat maak ik elders anders mee’. ‘Er werd vandaag inderdaad op een hoog niveau gemusiceerd’, vult Hans Pastoor zijn collega-jurylid aan. ‘We hebben er écht van genoten. Zo’n dag voelt voor ons dan niet als werken. En dat is o.a. te danken aan het enthousiasme van de muzikanten en de strakke organisatie die hierachter schuil gaat’.

Het orkest dat het hoogst aantal punten behaalde, ongeacht in welke klasse werd gespeeld, won de Altena Cup. O.l.v. Ward De Ketelaere speelde Altena Brass zich met het werk ‘Vienna Nights’ naar het hoogst aantal punten en won daarmee de Altena Cup.

Uitslag: Jeugd-/opleidingsklasse: 1. Jeugdorkest Andels Fanfare Corps, 46 punten; 2. Opleidingsorkest Fanfare ONS Nieuwendijk, 43 punten; 3. B-orkest Oefening & Uitspanning Wijk en Aalburg, 42 punten; 4. Jeugd Showkorps Wilhelmina, 38 punten. Het opleidingsorkest van St. Caecilia Hank trad buiten mededinging op.

Basisklasse: 2. Fanfare Juliana Uitwijk, 45 punten.

Middenklasse: 1.Kunst & Vriendschap Meeuwen, 53,5 punten; 2. Fanfare Kunst & Vriendschap Rijswijk, 52 punten; Fanfare ONS Nieuwendijk, 50 punten; 4. Muziekvereniging St. Caecilia Hank, 48 punten; 5. Fanfare Wilhelmina Dussen, 42 punten.

Topklasse: 1. Altena Brass, 57,5 punten; 2. Oefening & Uitspanning Wijk en Aalburg, 56 punten; 3 Andels Fanfare Corps, 52 punten.

Foto (C): Ramon Mutsaers