Vaststelling bestemmingsplan ‘zonering industrieterreinen gemeente Werkendam’ en vaststelling maximaal toelaatbare grenswaarden binnen de geluidzone

Onlangs kwam de volgende bekendmaking binnen vanuit Werkendam. Lees hieronder alle informatie die tot nu toe bekend is bij ons. 
  1. Bekendmakingen altena
  2. stcrt-2010-11307
  • Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Ruimtelijke ordening
  • Waar: officielepublicaties 
  • Categorie: officielepublicaties/stcrt/2010

 

Omschrijving:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat bestemmingsplan ‘zonering industrieterreinen gemeente Werkendam’ op 29 juni 2010 door de gemeenteraad (gewijzigd) is vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de vastlegging van een nieuwe geluidzone rondom de bedrijventerreinen Biesboschhaven/Beatrixhaven, Steurgat en Bandijk, alsmede in de vestiging van geluidzoneringsplichtige inrichtingen op deze terreinen. Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht: 1. de maximaal toelaatbare geluidbelasting voor de binnen de geluidzone gelegen woningen en het schippersinternaat is vastgesteld op basis van de naar boven afgeronde werkelijke geluidbelasting en de ligging van de woningen ten opzichte van de nieuwe zonegrens; 2. de woning Steurgat 2 is toegevoegd als woning waarvoor een maximaal toelaatbare geluidbelasting is vastgesteld. De maximaal toelaatbare geluidsbelasting voor de binnen de geluidzone gelegen woningen en het schippersinternaat is door burgemeester en wethouders op 25 mei 2010 vastgesteld. Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van maximaal toelaatbare grenswaarden liggen met ingang van vrijdag 16 juli 2010 gedurende zes weken, tot vrijdag 27 augustus 2010, voor iedereen ter inzage bij het servicecentrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Werkendam. De stukken zijn ook digitaal in te zien via www.werkendam.nl Gedurende de termijn van terinzageligging kan zowel tegen het bestemmingsplan, als tegen het besluit tot het vaststellen van maximaal toelaatbare grenswaarden voor de woningen binnen de geluidzone en het schippersinternaat, beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroepsgerechtigd zijn: • degenen die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad, respectievelijk op het ontwerpbesluit tot het vaststellen van maximaal toelaatbare grenswaarden bij het college kenbaar hebben gemaakt; • iedereen voor zover het de wijzigingen betreft die bij vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van maximaal toelaatbare grenswaarden zijn aangebracht; • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig hun zienswijzen bij raad, respectievelijk college kenbaar te maken. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen te worden gedaan aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Deel dit artikel met buren en kennissen!

Redactie altenaactueel.nl

Wij houden je op de hoogte van alle bekendmakingen vanuit de gemeente.

Andere bekendmakingen