Begeleider Wonen Vrienden van Estinea 30-01-2024

 1. Vacatures Alten
 2. Begeleider Wonen Vrienden van Estinea 30-01-2024

Werken in Altena

 

Introductie vacature 

Begeleider wonen Slaadreef 13/15

 • Min. 18 uur per week
 • MBO niveau 3
 • Aalten

Een glimlach, knuffel of aai: dat is typisch wat je terugkrijgt van de bewoners van woonlocatie Slaadreef 15 in Aalten. En jij weet hoeveel voldoening dit kan geven! Jij t iemand die bewoners ook zonder gesproken taal echt kan leren kennen. En die samen met collega's ervoor gaat dat zij een fijne dag heb. of ken jij die persoon? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Je komt te werken op Slaadreef 15 in Aalten waar zes vrolijke, vrouwelijke bewoners wonen. Zij houden van sfeer en beleving. Jij t er om ze te ondersteunen en ze een zo fijn mogelijke invulling van hun dag te geven. De bewoners heb vanzelfsprekend ieder hun eigen hulpvraag en ondersteuningsplan.
Typisch voor het werken op Slaadreef 15 is hetgeen je terugkrijgt van de bewoners: een glimlach, gezelligheid, humor, een aai, of een knuffel. Ook typisch voor Slaadreef 15 is het team en de onderlinge samenwerking. Meestal werk je samen en is er tijd om te overleggen met elkaar en elkaar te ondersteunen.
Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit verzorgende taken. Je zorgt dat alle bewoners een fijne dag heb en je helpt en/of ondersteunt ze bij de dagelijkse dingen. Denk aan de zorg in de ochtend, het eten en drinken, invulling van hun vrije tijd en het naar bed gaan. Maar ook het uitzoeken van de kleding voor de volgende dag.
De meeste bewoners communiceren niet of nauwelijks verbaal. Het is zeker een uitdaging om ze te leren lezen. Hoe kan je ze helpen zonder gesproken taal? Door goed te kijken en zo de bewoners te leren kennen kun je ze helpen. En kun je samen, dus met elkaar, de dagen mooier maken.
Met je team zorg je er ook voor dat alles op de locatie op rolletjes loopt. Zo neem je één of twee coördinatietaken van je locatie op je, zoals de begeleiding van stagiaires en leerlingen of de financiën. Je werkt vroege en late diensten en dagdiensten. In het team zorgen jullie samen voor een fijne werk-privé balans voor alle collega's.

Waar en met wie kom je te werken?

Je komt te werken op Slaadreef nummer 15, waar alleen vrouwen wonen. De woning zit vast aan nummer 13, waar allemaal mannen wonen. Af en toe draai je daar ook een dienst.
De bewoners van Slaadreef 15 zijn zo tussen de 27 tot 50 jaar. Zij heb allen een ernstige meervoudige beperking. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer met eigen badkamer. Verder is er een grote gezamenlijke woonkamer met open keuken. De meeste bewoners zijn in de woonkamer te vinden. Elke dag wordt er gezamenlijk gekookt.
Het voltallige team Slaadreef van 13/15 bestaat uit persoonlijk begeleiders, begeleiders, een helpende, BBL-leerlingen, stagiaires en huishoudelijk medewerksters. Een van de collega's vertelt: "We zijn als team leuk en er heerst een prettige sfeer. Juist omdat we altijd samenwerken je nauw betrokken bij elkaar. Iedere collega draagt op zijn of haar eigen wijze bij aan die sfeer."
En natuurlijk je ook onderdeel van Estinea. Bekijk de video hieronder voor een indruk:

Wie jij?

 • Je hebt minimaal een MBO3 opleiding afgerond op het gebied van verzorging en begeleiding.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg. Heb je wel ervaring in de zorg maar niet in de gehandicaptenzorg? Dan kun je bij ons direct starten als begeleider en volg je daarnaast een maatwerk opleidingstraject dat we in overleg met jou afstemmen.
 • Je hebt ervaring met sondevoeding en epilepsie of je t bereid hier een training voor te volgen.
 • Je kunt methodisch werken en hebt ervaring met het werken met ondersteuningsplannen.
 • Je t digitaal vaardig of je t bereid je hier, met steun van Estinea, in te ontwikkelen.
 • Je t ondernemend en denkt in kansen en mogelijkheden.
 • Je reflecteert op je eigen werk en dat van collega's en voert waar nodig verbeteringen door.
 • Je weet hoe je het sociale netwerk van een bewoner actief houdt, vergroot en versterkt.

Wat krijg je?

 • Je krijgt een contract voor minimaal 18 uur per week. Je start met een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
 • Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de € 2.338 en € 3.294 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 35 van de CAO Gehandicaptenzorg 2021-2024).
 • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%).
 • Je kunt fiscaal voordelig een fiets, mobiele telefoon of computer kopen of een bijdrage krijgen voor kosten die je maakt voor sport en ontspanning. Denk aan je lidmaatschap van de sportschool, muziek- of toneelvereniging of de aanschaf van hardloopschoenen.
 • Je kunt trainingen en cursussen op het gebied van vitaliteit volgen. Zoals een cursus stoppen met roken of ondersteuning bij mantelzorg.
 • Je krijgt veel mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen en breder in te zetten via scholing of een aanvullende rol zoals leercoach autisme, leercoach roosteren of participatiecoach.
 • Je kunt de talenten die je naast je werk hebt inzetten bij Estinea en/of gebruik maken van de talenten van een collega. Denk aan het geven of volgen van leefstijlcoaching of mindfulness.
 • Je kunt meerdere keren per jaar meedoen aan leuke activiteiten die onze actieve personeelsvereniging organiseert, zoals het drukbezochte personeelsfeest!
 • Je hebt in overleg met je team veel invloed op je eigen rooster.

Enthousiast geworden?

je enthousiast geworden over deze vacature bij Estinea? En breng jij mee wat wij zoeken? Reageer dan snel en klik op de knop 'Solliciteer' hieronder! Breng je nog niet mee wat we voor deze vacature zoeken? Neem ook dan vooral contact met ons op.
Bel dan gerust met de collega's van Slaadreef 13-15 via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]2338 – 3294
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)18 – 18
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieAalten, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://estinea.nl/werken-bij/vacatures/begeleider-wonen-slaadreef-13-15

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie altenaactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Altena en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.