Kindertaalcoach Stichting Yunio 20-02-2024

  1. Vacatures Alten
  2. Kindertaalcoach Stichting Yunio 20-02-2024

Werken in Altena

 

Introductie vacature 

Kindertaalcoach: hart voor taal, cultuur en kinderen

Spreekt de combinatie van taal, cultuur en kinderen jou aan? Word dan Kindertaalcoach.
De kindertaalcoach is een getrainde vrijwilliger die wekelijks een paar uur in een anderstalig gezin aan de slag gaat met de Nederlandse taal met peuters en jonge kleuters.

De Kindertaalcoach leest niet alleen boekjes met een kind, legt Els uit. Het moet vooral leuk zijn. "Taal zit in alles. Dus alles kan, en niets moet van mij. Als het voor het kindje fijn en leuk is, is het goed. Ik ga op speelse manier met taal aan de slag door bijvoorbeeld kinderliedjes, spelletjes, aanwijzen en benoemen, speelgoed en zeker ook boekjes.

"Taal zit in alles" - Els van Hal Kindertaalcoach

Wat ga je doen als kindertaalcoach?

De kindertaalcoach is een speciaal opgeleide vrijwilliger. Je bezoekt wekelijks, één tot twee uur, een anderstalig gezin om op praktische wijze samen met het kind, ouders en eventuele broertjes en zusjes invulling te geven aan taalstimulering in het gezinsleven. Het voor-doen en het samen-doen spelen een belangrijke rol. Hierbij valt te denken aan voorlezen, taalspelletjes, samen met moeder thee drinken en een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de bibliotheek. Tijdens zo'n bezoek wordt er Nederlands gesproken. Kortom, je draagt bij aan een rijke taalomgeving in het gezin!

Weten wat het inhoudt om Kindertaalcoach te zijn? Beluister de podcast

Wat bieden we?

Heb je je aangemeld? Dan komen wij kennis met je maken en bieden we je een cursus van 3 a 4 ochtenden aan ter voorbereiding van het vrijwilligerswerk. Na de cursus gaan we op zoek naar de juiste match; een match die past bij jou, en bij het gezin. Dat is ons uitgangspunt. Je werkt zelfstandig in een gezin en kunt op de ondersteuning rekenen van één van de co ördinatoren.

Naast de begeleiding van de coordinatoren zorgen zij ook voor gezellige terugkom-bijeenkomsten en themabijeenkomsten, waarbij je bijvoorbeeld meer te weten komt over interculturele verschillen, of ervaringen uit kunt wisselen met collega-KIndertaalcoaches. Uiteraard krijg je je gemaakte reiskosten vergoed.

Wat vragen we?

Een specifieke opleiding heb je niet nodig, wel affiniteit met buitenlandse culturen en kleine kinderen. De filosofie is dat ieder mens ervaringen op doet in zijn leven die van pas komen bij dit vrijwilligerswerk. Bovenal zoeken we vrijwilligers die beschikken over menselijke kwaliteiten zoals optimisme, zorgzaamheid, humor, vriendelijkheid en flexibiliteit. Ook vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Interesse? Met wie en hoe kun je contact opnemen?

Wil jij je aanmelden of meer weten over het project Kindertaalcoach? Stuur dan een mail naar of neem direct telefonisch contact op met één van de coördinatoren. Hieronder vind je wie het zijn en op welk nummer je ze kunt bereiken.

Informatie aanvragen? Vul het formulier in.

Interesse? Met wie en hoe kun je contact opnemen?

Wil jij je aanmelden of meer weten over het project Kindertaalcoach? Stuur dan een mail naar of neem direct telefonisch contact op met één van de coördinatoren. Hieronder vind je wie het zijn en op welk nummer je ze kunt bereiken.Aalten

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelCoach
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauLagere school
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieAalten, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://yunio.nl/coaching/kindertaalcoach-worden/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie altenaactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Altena en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.