2 Leden Raad van Toezicht Vrienden van Estinea 22-09-2023

  1. Vacatures Alten
  2. 2 Leden Raad van Toezicht Vrienden van Estinea 22-09-2023

Werken in Altena

 

Introductie vacature 

2 leden Raad van Toezicht

Introductie

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren zodat mensen met een (verstandelijke) beperking echt mee kunnen doen? Ben je op zoek naar een toezichtfunctie bij een organisatie waar levensgeluk en zo veel mogelijk eigen regie van de mens voorop staan? Voor Estinea, een organisatie voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente, zijn we op zoek naar twee leden Raad van Toezicht.

Over de Raad van Toezicht

Vanwege het verstrijken van de maximale zittingstermijn van acht jaar, zullen twee toezichthouders per 31 december 2023 vertrekken uit de Raad van Toezicht, die uit zes leden bestaat. Daarom wenst de Raad vóór 1 januari 2024 tot invulling te komen van deze twee vacante posities.Bestuur en Toezicht bij Estinea is geheel gebaseerd op de Governancecode Zorg 2022, waarbij de Raad van Toezicht haar eigen toezichtvisie heeft geformuleerd. De kernwaarden van Estinea en de gewenste omgangsvormen voor de Raad van Toezicht zijn daarin belangrijke uitgangspunten.

Waar kom je te werken?

Over Estinea

Estinea is er voor mensen met een verstandelijke beperking in Twente en de Achterhoek. Iedereen wil graag een fijn huis, leuk werk, lekker in je vel zitten en meedoen in de samenleving, of je een verstandelijke beperking hebt of niet. En soms is daar hulp bij nodig. Estinea ondersteunt daarbij, van één keer per week tot 24 uur per dag. Je kunt bij Estinea wonen, werken of activiteiten doen. Meestal op een kleinschalige plek midden in een woonwijk. De organisatie ondersteunt met 950 medewerkers en 400 vrijwilligers zo'n 950 mensen bij het meedoen in de samenleving.

Hoe een gelukkig en waardevol leven eruitziet, is voor iedereen anders. Estinea helpt mensen om eigen keuzes te maken, zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. Zij ondersteunt hen om hun eigen netwerk in te zetten en te ontwikkelen. Om dit alles zo goed mogelijk te doen, krijgen de medewerkers van Estinea volop ruimte en vertrouwen.

De ondersteuning door de teams is gebaseerd op het beginsel van zelfsturing en integraal management. Het gehele werkgebied beslaat 11 gemeentes, verdeeld in zeven regio's. Elke regio heeft een regiomanager die ook lid is van het managementteam, dat wordt geleid door de eenhoofdige Raad van Bestuur. Het managementteam bestaat verder uit twee managers bedrijfsvoering, die de ondersteunende diensten aansturen. De bedrijfsvoering bij Estinea is in de basis goed op orde en de financiële positie is goed.

Estinea is vooruitstrevend en maakt zich ten aanzien van intern- en extern toezicht sterk voor 'vernieuwend verantwoorden'.

Jouw inbreng

De Raad van Toezicht zoekt twee leden die actief zijn in het (maatschappelijke) werkveld.
De volgende generieke competenties en profielkenmerken zijn voor beide posities van belang:
- academisch denk- en werkniveau;
- bekendheid met en gevoel voor mensen met een (verstandelijke) beperking;
- actief en actueel (landelijk) netwerk in de maatschappelijke sectoren of het bedrijfsleven;
- ervaring of affiniteit met intern toezicht;
- goed thuis in de regio Achterhoek en/of Twente.
Naast de generieke competenties die voor beide leden gelden, zoekt Estinea twee leden met de volgende specifieke profielen:
Profiel 1
- HR/mens- en organisatieontwikkeling;
- cultuur en sociale innovatie;
- (inhoud en kwaliteit) van zorg en dienstverlening.
Profiel 2
- toekomst van de zorg en veranderkunde;
- innovatie en zorgtechnologie;
- integrale samenwerking in de keten.
De nieuw te benoemen leden Raad van Toezicht zullen tevens lid worden van één van de commissies van de Raad van Toezicht: kwaliteit & veiligheid of werkgeverschap.
Bestuurlijke ervaring op één van de twee profielen is een pré.
De leden van de Raad van Toezicht ontvangen een, bij de omvang van de organisatie, passende beloning conform de richtlijnen van de WNT.

Neem voor vragen over de inhoud van de functie en de procedure contact op met via .

Solliciteren kan tot uiterlijk 21 oktober 2023 via de website van Pool Management & Organisatie: https://bit.ly/vacatureRaadvanToezichtEstinea

De selectiegesprekken bij Estinea zijn op woensdag 8 november in de ochtend en in de middag.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelController
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheAccountancy
LocatieAalten, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.estinea.nl/werken-bij/vacatures/ik-zoek-een-baan/2-leden-raad-van-toezicht-105.aspx

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie altenaactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Altena en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Altena: