Enthousiaste Begeleider Intensieve Vrienden van Estinea 11-10-2023

  1. Vacatures Alten
  2. Enthousiaste Begeleider Intensieve Vrienden van Estinea 11-10-2023

Werken in Altena

 

Introductie vacature 

Enthousiaste begeleider intensieve locatie - uren in overleg

Introductie

Jij zet je in om bewoners van Slaadreef 33-35 volwaardig deel te laten zijn van de samenleving. Hiervoor kijk je met bewoners wat zij willen en nodig hebben.

Je werkt vanzelfsprekend nauw samen met de mensen die belangrijk zijn voor de bewoners: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Waar gewenst help je bewoners nieuwe mensen ontmoeten.

Je bespreekt regelmatig met bewoners en hun sociale netwerk hoe het gaat met de gemaakte plannen en of iets moet worden bijgesteld. Want mensen en wensen kunnen natuurlijk veranderen. Je helpt ook bij de persoonlijke verzorging van bewoners, zoals tijdens het douchen. Waar nodig help je een bewoner met eten.

Met je team zorg je er ook voor dat alles op de locatie op rolletjes loopt. Zo neem je één of twee coördinatietaken van je locatie op je, zoals de begeleiding van stagiaires en leerlingen of de financiën. Je werkt vroege en late diensten, dagdiensten en af en toe een slaapdienst [check team]. In het team zorgen jullie samen voor een fijne werk-privé balans voor alle collega's.

Begrijp jij als geen ander hoeveel voldoening het werken met mensen met complexe zorgvragen kan geven? Dan zoeken we jou!

De functie

Je ondersteunt op woning Slaadreef 33-35 in Aalten mensen met een verstandelijke beperking en complexe zorgvragen, onder meer door hechtingsproblemen en autisme. Zij hebben hierdoor intensieve begeleiding nodig. Je begeleidt bewoners in hun dagelijkse bezigheden en zorgt voor een fijn en warm thuis. Voor de ene bewoner betekent dit dat je altijd bij hem of haar in de buurt bent, de ander is meer op zichzelf. Samen met je collega's help je bewoners waar mogelijk zelfstandiger te worden en zelf keuzes te maken. De bewoners kunnen niet altijd met woorden zeggen wat zij willen of nodig hebben. Je verstaat dan ook de kunst subtiele signalen op te pikken en hierop in te spelen. Je zoekt naar de vraag en behoefte achter het soms moeilijk te begrijpen gedrag van een cliënt en ziet daar de uitdaging in. Want jij denkt niet in problemen maar in mogelijkheden en ziet gedrag als een vraag om verbinding. Je past in je werk de LACCS en Triple C methodiek toe. Het merendeel van de bewoners gaat overdag naar het nabijgelegen werk- en activiteitencentrum, een klein aantal blijft thuis. Samen met deze bewoners onderneem je huiselijke activiteiten, vaak één op één. Van aardappels schillen en boodschappen uitpakken tot wandelen en fietsen. Ook help je een aantal bewoners die een lichamelijke beperking hebben bij het douchen en wassen.

Waar kom je te werken?

In een rustige woonwijk aan de rand van Aalten ligt woning Slaadreef 33-35: een moderne woning met twaalf individuele woonruimtes en twee gezamenlijke huiskamers. Hier wonen twaalf mensen, mannen en vrouwen, van veertig jaar en ouder. Zij hebben een verstandelijke beperking en complexe zorgvragen. Door een laag emotioneel niveau, hechtingsproblemen en autisme kunnen zij moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien.

Samen met 25 andere collega's vorm je een gezellig en enthousiast team, verdeeld over 2 clusters. Het is een vrij 'jong' team: het merendeel is tussen de 20 en 40 jaar oud, vrouwen én mannen. De sfeer is warm, betrokken en open. De collega's zijn positief ingesteld - nieuwe ideeën zijn altijd welkom! - en zijn open naar elkaar. Jullie geven elkaar feedback en bieden elkaar een luisterend oor. Daarnaast werken jullie intensief samen met onder meer gedragsdeskundigen en adviseurs zorgprocessen. Met je team ben je niet alleen verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van bewoners maar ook voor het reilen en zeilen op de woning. Je kunt veel zelf beslissen en doen. Hebben jullie een leuke activiteit voor cliënten bedacht en past het binnen het budget? Doen! Je hoeft hiervoor dus niet eerst langs een teamleider.

Jouw inbreng

Wat er ook op de woning gebeurt, jij straalt rust uit en laat bewoners merken dat je er altijd voor ze bent. Je werkt vroege diensten, dagdiensten en late diensten. Nachtdiensten komen niet voor.
• Je hebt een relevante MBO4-opleiding afgerond (MMZ-diploma) of gelijkwaardig. Of je hebt een niveau 3-diploma en wilt een niveau 4-diploma halen (via BBL).
• Je kunt methodisch werken en hebt ervaring met het werken met ondersteuningsplannen
• Je staat stevig in je schoenen en blijft rustig, ook als een bewoner heftig gedrag laat zien
• Je ziet het als een uitdaging om situaties waarin er spanning onder bewoners is, toch goed te laten verlopen.
• Je kunt goed luisteren, subtiele signalen herkennen en de vraag achter de vraag achterhalen.
• Je weet hoe je het sociale netwerk van een cliënt actief houdt, vergroot en versterkt
• Je bent digitaal vaardig of je bent bereid je hier, met steun van Estinea, in te ontwikkelen

Ons aanbod

• Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd voor minimaal 18 uur per week (uren zijn in overleg).

• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%)

• Je kunt fiscaal voordelig een fiets of computer kopen of een bijdrage krijgen voor kosten die je maakt voor sport en bewegen. Denk aan de aanschaf van wandel- of hardloopschoenen.

• Je kunt trainingen en cursussen op het gebied van vitaliteit volgen. Zoals een cursus stoppen met roken, 'vrouwen in de overgang' of ondersteuning bij mantelzorg.

• Je werkt bij een organisatie met het 'Goed werkgever Keurmerk' en daar zijn we trots op!

Pak je kans

Ben je enthousiast geworden over deze vacature bij Estinea? En breng jij mee wat wij zoeken? Reageer dan snel en klik op de knop 'Solliciteer' hieronder. Je kunt solliciteren tot en met dinsdag 31 oktober. In overleg pannen we een eerste gesprek. Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je contact opnemen met het team van Slaadreef 33: . Heb je vragen over de procedure? Dan kan je contact opnemen met personeelsadviseur Frits Pietersen, telefoonnummer . Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)18 – 18
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheAccountancy
LocatieAalten, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.estinea.nl/werken-bij/vacatures/ik-zoek-een-baan/enthousiaste-begeleider-intensieve-locatie---uren-in-overleg-113.aspx

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie altenaactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Altena en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.