Persoonlijk Begeleider Vrienden van Estinea 15-07-2023

  1. Vacatures Alten
  2. Persoonlijk Begeleider Vrienden van Estinea 15-07-2023

Werken in Altena

 

Introductie vacature 

Persoonlijk begeleider in Aalten, minimaal 23 uur per week

Introductie

Help jij mee om Nick zijn hoofd weer leeg te maken?

Ga je wandelen en koken met Tamara?

De functie

Als persoonlijk begeleider op woonlocatie Piet Heinstraat is geen dag hetzelfde! Je schrijft ondersteuningsplannen, je kijkt naar de onderliggende hulpvraag van de bewoner. Soms bied je alleen een luisterend oor en soms maak je samen een plan om meer rust te creëren of een bepaalde uitdaging op te lossen.

De meeste bewoners zijn zelfstandig en sommigen zijn graag op zichzelf. De bewoners hebben een matige tot licht verstandelijke beperking en bijkomende uitdagingen zoals hechtingsproblematiek, autisme, gedragsproblemen en verslaving. Tijdens je werk ben je voornamelijk bezig met het begeleiden van onze bewoners, denk hierbij aan samen koken of je helpt bij de huishouding. Daarnaast een klein stukje verzorgende ondersteuning.

Je werkt vroege en late diensten tussen 7:30 en 22:30 uur. Op locatie Piet Heinstraat komen slaap- of nachtdiensten niet voor. De precieze verdeling van de diensten stem je af met je team, maar zijn veelal dagelijks aaneengesloten, zodat er voor jou en je teamleden een goede balans ontstaat tussen werk en privé. Mocht je affiniteit hebben met roosteren, dan is zou je dat als extra taak kunnen oppakken.

Waar kom je te werken?

In het appartementencomplex vind je 9 appartementen. Hier wonen 10 bewoners in de leeftijd van 25 en 65 jaar. De bewoners hebben ieder een eigen appartement. Er is één gezamenlijke ruimte.

Je werkt in een klein team van acht collega's. Jullie zijn er niet alleen voor de bewoner, maar ook voor elkaar. Je werkt regelmatig alleen, daarom vinden we het belangrijk dat je zelfstandig beslissingen kunt en durft te maken. Als het nodig is kun je altijd snel en laagdrempelig een beroep doen op extra deskundigheid van binnen of buiten de organisatie. Bijvoorbeeld een gedragsdeskundige of een Arts Verstandelijk Gehandicapten. Je collega's staan voor elkaar klaar en een antwoord laat dan ook nooit lang op zich wachten.

De sfeer bij Estinea is warm, persoonlijk en gelijkwaardig. En het vertrouwen in jou als begeleider is groot. Met je team ben je samen verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning. Je kunt met je team, zonder teamleider, heel veel zelf bepalen. En dus ook dingen regelen voor de bewoner die jullie ondersteunen.

Jouw inbreng

Je vindt het een uitdaging om samen met je team een warm thuis te creëren voor de bewoners. Je staat stevig in je schoenen en bent flexibel. Je bent nuchter, de rust zelve en hebt humor. Want kunnen lachen tijdens je werk, met de bewoners én je collega's, is heel belangrijk!
· Je hebt een relevante MBO4-opleiding afgerond (MMZ-diploma) of gelijkwaardig en ervaring in de gehandicaptenzorg.
· Je kunt alleen werken en beslissingen nemen.
· Je biedt een luisterend oor.
· Je kunt methodisch werken en hebt ervaring met het werken met ondersteuningsplannen
· Je reflecteert op je eigen werk en dat van collega's en geeft waar nodig feedback
· Je weet hoe je het sociale netwerk van een cliënt actief houdt, vergroot en versterkt
· Je bent digitaal vaardig of je bent bereid je hier, met steun van Estinea, in te ontwikkelen.
· In oktober vindt er een training 'hechting problematiek' plaats. Bij voorkeur kun je hieraan deelnemen.

Ons aanbod

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

• Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd voor 23 tot 25 uur per week. Werk je al bij Estinea? Dan zet je je huidige dienstverband voort.
• Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de €2457 en de €3332 bruto per maand (schaal 40 van de CAO Gehandicaptenzorg) op basis van 36 uur per week.
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld (8%).
• Je kunt fiscaal voordelig een fiets, mobiele telefoon of computer kopen of een bijdrage krijgen voor kosten die je maakt voor sport en bewegen. Denk aan de aanschaf van wandel- of hardloopschoenen.
• Je kunt trainingen en cursussen op het gebied van vitaliteit volgen. Zoals een cursus stoppen met roken, 'vrouwen in de overgang' of ondersteuning bij mantelzorg.
• Je krijgt veel mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen en breder in te zetten via scholing of een aanvullende rol zoals leercoach autisme of participatiecoach.
• Je kunt de talenten die je naast je werk hebt inzetten bij Estinea en/of gebruik maken van de talenten van een collega. Denk aan het geven of volgen van leefstijlcoaching of mindfulness.

Pak je kans

Ben je enthousiast geworden over deze vacature bij Estinea? En breng jij mee wat wij zoeken? Reageer dan snel en reageer vóór dinsdag 25 juli. De eerste gesprekken worden gepland op donderdag 27 juli in de ochtend.

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je contact opnemen met het team van de Piet Heinstraat .

Heb je vragen over de procedure? Dan kan je contact opnemen met personeelsadviseur Laura Foks telefoonnummer .

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelPersoonlijk Begeleider
Indicatie salaris (min – max]2457 – 2457
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)23 – 23
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieAalten, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.estinea.nl/werken-bij/vacatures/ik-zoek-een-baan/persoonlijk-begeleider-in-aalten-minimaal-23-uur-per-week-87.aspx

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie altenaactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Altena en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.