Persoonlijk Begeleider Vrienden van Estinea 07-10-2023

 1. Vacatures Alten
 2. Persoonlijk Begeleider Vrienden van Estinea 07-10-2023

Werken in Altena

 

Introductie vacature 

Persoonlijk begeleider in Aalten 22 per week

De functie

Als persoonlijk begeleider ga je 15 bewoners met een verstandelijke beperking ondersteunen en begeleiden. Je krijgt te maken met de ouder wordende mens, dementie, gedragsproblematiek en epilepsie. Een aantal bewoners woont vrij zelfstandig en vragen met name begeleiding en sturing. Een deel van de bewoners heeft volledige verzorging nodig.

Als persoonlijk begeleider schrijf je ondersteuningsplannen en werk je aan de doelen in het ondersteuningsplan. Je krijgt te maken met veel verschillende hulpvragen, dit vraagt om flexibiliteit en het vermogen om snel te kunnen schakelen. Je helpt de bewoners bij de dagelijkse handelingen en biedt ze een veilige omgeving.

Op de locatie wordt 24 uurszorg geboden en het team bestaat uit 18 collega's. Je draait dagdiensten, late diensten, slaapdiensten en af en toe een korte dienst 's morgens. Geen enkele dag is hier hetzelfde, maar geen enkele bewoner heeft hier moeite mee. De juiste begeleiding/verzorging bieden op het juiste moment zorgt ervoor dat men zich hier thuis voelt.

Waar kom je te werken?

De Polstraat is een woonlocatie nabij het centrum van Aalten. Er wordt ruimte geboden aan 15 bewoners met een zeer diverse zorgvraag. Er wonen mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking in de leeftijd van 56 tot 85 jaar. Je krijgt ook te maken met mensen die ouder worden en dementeren en daardoor volledige verzorging nodig hebben. Een aantal bewoners wonen zelfstandig en vragen met name begeleiding.

Met jouw team ben je niet alleen verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van bewoners maar ook voor het reilen en zeilen op de woning.

Jouw inbreng

 • Je hebt een relevante MBO4-opleiding afgerond (MMZ-diploma) of gelijkwaardig en ervaring in de gehandicaptenzorg.
  - Je hebt bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg. Heb je wel ervaring in de zorg maar niet in de gehandicaptenzorg? Dan kun je bij ons direct starten als begeleider en volg je daarnaast een korte aanvullende scholing die we in overleg met jou afstemmen.
  - Je kunt methodisch werken en hebt ervaring met het werken met ondersteuningsplannen.
  - Je staat stevig in je schoenen en blijft rustig, ook als een bewoner heftig gedrag laat zien.
  - Je ziet het als een uitdaging om situaties waarin er spanning onder bewoners is, toch goed te laten verlopen.
  - Je reflecteert op je eigen werk en dat van collega's en geeft waar nodig feedback.
  - Je weet hoe je het sociale netwerk van een cliënt actief houdt, vergroot en versterkt.
  - Je bent digitaal vaardig of je bent bereid je hier, met steun van Estinea, in te ontwikkelen
  - Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega's aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
  - Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Ons aanbod

 • Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd voor minimaal 21,6 uur per week (uren zijn in overleg).
 • Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de € 2537,-- en € 3432,-- (schaal 40 van de CAO Gehandicaptenzorg) op basis van 36 uur per week.
 • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%)
 • Je kunt fiscaal voordelig een fiets of computer kopen of een bijdrage krijgen voor kosten die je maakt voor sport en bewegen. Denk aan de aanschaf van wandel- of hardloopschoenen.
 • Je kunt trainingen en cursussen op het gebied van vitaliteit volgen. Zoals een cursus stoppen met roken, of ondersteuning bij mantelzorg.
 • Je krijgt veel mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen en breder in te zetten via scholing of een aanvullende rol zoals leercoach autisme of participatiecoach.

Pak je kans

Ben je enthousiast geworden over deze vacature bij Estinea? En breng jij mee wat wij zoeken? Reageer dan snel en reageer vóór 22 oktober. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 25 oktober.

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je contact opnemen met het team van Polstraat 4a via telefoonnummer .

Heb je vragen over de procedure? Dan kan je contact opnemen met via telefoonnummer .

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelPersoonlijk Begeleider
Indicatie salaris (min – max]2537 – 3432
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)22 – 22
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieAalten, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.estinea.nl/werken-bij/vacatures/ik-zoek-een-baan/persoonlijk-begeleider-in-aalten-22-per-week-112.aspx

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie altenaactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Altena en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.