Molenschilders Vaags Molenwerken 31-07-2023

  1. Vacatures Alten
  2. Molenschilders Vaags Molenwerken 31-07-2023

Werken in Altena

 

Introductie vacature 

Molenschilders gezocht

Authentieke molens zijn werktuigen, maar ze zien er ook vaak fleurig en kleurig uit. Het schilderen van molens is een vak apart. Het werk zit vaak hoog en molens kunnen draaien en bewegen. Je komt bij onderdelen van een molen waar soms jaren niemand dichtbij is geweest. Soms ontdek je dan gebreken die eerst opgelost moeten worden.

Constructieve delen van een molen worden vooral geschilderd voor behoud. Wij houden niet van plamuren en kitten. Dat ziet er wel mooi uit, maar het verbergt de constructie. Wij willen altijd kunnen zien hoe sterk een onderdeel nog is.

Dit ga je doen

Molens zijn de iconen van Nederland en jij zorgt ervoor dat dat zo blijft. Jouw werk staat altijd in de belangstelling en het resultaat is van ver te zien. Je begint dus met het bepalen van de juiste kleuren en verfsoorten. Dat kan een bont pallet van lakverven zijn, maar alles in een donkere beits komt ook voor.

Bestaand schilderwerk wordt schoongemaakt en gecontroleerd. Eventuele aantasting moet eerst gerepareerd worden. Dit doe je zelf of je schakelt je collega molenmaker in.

Molens worden pragmatisch geschilderd. Kleine aantastingen worden niet altijd gerepareerd maar schoongekrabd en dan opnieuw geschilderd.

Voor het hoge werk hebben we maar liefst 6 eigen hoogwerkers ter beschikking, van klein naar groot. Daarnaast leer je van ons hoe je de molen moet bedienen, zodat je altijd goed en veilig bij het werk kunt.

In de winter en bij slecht weer schilderen we niet buiten. Je schildert dan onderdelen in onze werkplaatsen en helpt collega's bij andere klussen.

Hier ga je werken

Voor onderhoudswerk gaan we natuurlijk naar de molen toe. De meeste klanten zitten binnen een straal van 100 km van Aalten. Molens staan nog wel eens op bijzondere plekken. Dat kan een krap straatje zijn, een idyllisch landgoed, maar ook een afgelegen polder. Wij genieten elke dag weer van deze afwisseling.

Onderdelen die we nieuw maken schilderen we in de werkplaats. Lekker binnen bij de kachel en gezellig met al je collega's samen pauzeren.

Dit vragen we van jou

Deze functie is vooral geschikt voor een ervaren schilder die van een uitdaging houdt. Je hebt een rijbewijs en je gaat graag op pad. Je hebt geen hoogtevrees. Je bent zelfstandig, leergierig en kunt zelf je werk indelen. Je hebt technisch inzicht en kunt gebreken herkennen. Je vindt het leuk om met collega's samen te werken, maar je kunt je ook alleen redden. Je beschikt over een hoogwerker certificaat. Heb je deze nog niet? Dan gaan we samen zorgen dat je deze cursus volgt.

Dit bieden we jou

Jij wordt een echte molenschilder en op deze functie is de CAO Bouw en Infra van toepassing.

Het werk biedt veel afwisseling en vrijheid en je kunt je eventueel ontwikkelen in verschillende richtingen. Wil je ook graag herstelwerkzaamheden uitvoeren, dan kan dat. Heb je ambitie om te calculeren, voorbereiden en/of plannen, dan lijkt ons dat ook wel wat.

We stemmen met jou af welke werkzaamheden het beste bij je passen. Werk je het liefst fulltime of toch liever parttime? Geen enkel probleem! Als je bij ons begint, krijg je eerst een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Klikt het van twee kanten dan zetten we deze voort in een vast dienstverband. Vakantie of een vrije dag? Dat is een goed idee! Je bepaalt bij ons zelf wanneer je vrij neemt.

Wil jij ook samenwerken aan het totaalplaatje? Neem dan contact op en kom kennis maken.

Bel of WhatApp naar of mail naar:

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSchilder
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheBouw/Installatie
LocatieAalten, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://molenmaker.nl/molenschilders-gezocht/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie altenaactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Altena en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.