Vrijwilliger Stichting Koppelkerk 01-03-2024

 1. Vacatures Alten
 2. Vrijwilliger Stichting Koppelkerk 01-03-2024

Werken in Altena

 

Introductie vacature 

De Koppelkerk is sinds oktober 2015 een vrijplaats voor kunst & cultuur in de breedste zin. Naast de wisselende exposities in de grote zaal en de bovenzaal, organiseren wij vele concerten, literaire voordrachten, kunstlezingen, en stellen maatschappelijke kwesties aan de orde in lezingen en Tegenlicht Meet Ups.

Als vrijwilliger bij de Koppelkerk draag je bij aan de succesvolle uitvoering van onze verschillende evenementen. We gaan samen op zoek naar een plek waar jij je op je gemak voelt en jouw talenten het beste tot hun recht komen. Zo kun je baliemedewerker worden, rondleidingen geven, de gasten een gezellige tijd bezorgen in ons boekencafé, of in de avonden helpen tijdens diverse evenementen.

Je komt terecht in een gezellig en vooral heel divers team, waarin we proberen iedereen op de voor hem/haar ideale plek neer te zetten. Al gauw merk je dat je ook nog eens veel bijleert over bijvoorbeeld de kunst in de exposities of de inhoud van de lezingen . Omdat we veel bezoekers ontvangen, heb je contact met veel verschillende mensen: kunstenaars, muziekliefhebbers, museumbezoekers… Kortom, je bent bezig met praktische zaken, kennis gerelateerde zaken, maar bent ook vooral op het sociale vlak bezig. Als vrijwilliger profiteer je bovendien van gratis entree tijdens de exposities en de online avondprogramma's .

De Koppelkerk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor het behoud van de Koppelkerk als culturele vrijplaats. Interesse of affiniteit op het gebied van kunst en cultuur is een duidelijke pré. Je moet het leuk vinden om met allerlei verschillende mensen contact te hebben en ervoor te zorgen dat de bezoeker zijn bezoek als prettig ervaart.

Wanneer je je aanmeldt als vrijwilliger bij de Koppelkerk, zullen we eerst een oriënterend gesprek inplannen om nader kennis te maken. In dit gesprek zal blijken waar je het meest op je plek zult zijn om het beste uit jezelf en het werk te halen.

De Koppelkerk is een vrijplaats voor kunst, cultuur en maatschappelijk gesprek in Bredevoort. Met exposities, concerten, lezingen en een sfeervol boekencafé is de Koppelkerk de uitgelezen ontmoetingsplaats voor cultuurliefhebbers in de regio, aan beide kanten van de grens.

Niet alleen onze bezoekers, ook onze vrijwilligers en het gemeentebestuur waarderen deze plek vanwege de culturele en maatschappelijke waarde die we aan de Achterhoek toevoegen. Wij geloven dat een eerlijke blik naar binnen en een open blik naar buiten voorwaarden zijn voor een rijk leven.

De organisatie wordt geleid door directeur Hiske Kremer. Werkgever is (het bestuur van de) Stichting Koppelkerk. Het team bestaat verder uit een aantal ondersteunende professionele krachten, en een uitzonderlijk gemotiveerde en betrokken groep van ca. 75 vrijwilligers.

Om de organisatie verder te versterken en te professionaliseren, zijn wij op zoek naar een bedrijfsleider. Samen staan jullie aan het roer van een bruisende Koppelkerk.

 • begroting, budgetbewaking, subsidies & financiële rapportage;
 • facilitaire zaken (i.s.m. beheerder; incl. ICT);
 • mede zorg dragen voor succesvolle organisatie van events;
 • bedrijfsmatige inzichten, ondernemerschap, kennis van bedrijfsvoering;
 • goede organisatorische en praktische vaardigheden op de werkvloer; een groot hart voor vrijwilligers;
 • de capaciteit een zelfstandige en tegelijkertijd dienstverlenende rol te spelen in een eigenzinnige organisatie;
 • een groot hart voor kunst, cultuur en maatschappelijke ontwikkeling;
 • een functie van 20 tot 24 uur, met zwaartepunt van het werk op de dagen dat we open zijn (vrijdag/zaterdag/zondag);
 • een nieuwe rol die je in samenspraak met directeur en bestuur vorm gaat geven;
 • een beperkte vergoeding / salaris (minimumloon HBO);
 • een organisatie en programma waar je ontzettend trots op kunt zijn!

Stuur je CV & motivatie naar . Mocht je vragen hebben over de vacature of de organisatie, laat het ons per mail weten.

De Koppelkerk is al 8 jaar een inspirerende plek voor kunst, cultuur en maatschappelijk gesprek in het bijzondere stadje Bredevoort. Met exposities, concerten, lezingen en een sfeervol boekencafé is de Koppelkerk de uitgelezen ontmoetingsplaats voor Nederlandse en Duitse cultuurliefhebbers. Het culturele programma van de Koppelkerk rust op drie pijlers: boeken, kunst & verdieping. Sinds de oprichting van de stichting zijn er veel mooie dingen georganiseerd - waar de Achterhoek niet perse bekend staat om het rijke culturele aanbod, heeft de Koppelkerk bewezen dat er behoefte is aan kunst, literatuur en verdieping. Elke dag laten we ons weer verrassen door de grote schat aan talent in de buurt en komen kunstenaars en schrijvers en muzikanten van heinde en ver om in onze sfeervolle zalen op te treden. Wij geloven dat een eerlijke blik naar binnen en een open blik naar buiten voorwaarden zijn voor een rijk leven. De organisatie wordt geleid door de directie; werkgever is (het bestuur van de) Stichting Koppelkerk. Het team bestaat verder uit een aantal ondersteunende professionele krachten, en een uitzonderlijk gemotiveerde en betrokken groep van circa 75 vrijwilligers.

Om de organisatie verder te versterken, zijn wij op zoek naar nieuwe bestuursleden.


Het bestuur van de Koppelkerk bestaat uit minimaal 3 bestuursleden.

 • de totstandkoming van een visie, strategie, doelstellingen en de bijbehorende actieplannen;
 • het vaststellen van de begroting en het gevoerde financiële beleid;
 • de rol van formeel werkgever van de directie en overige werknemers;
  De directie is gemandateerd om op te treden als leidinggevende van vrijwilligers
 • Het bestuur is klankbord van de directie.

Bestuursleden worden geworven op grond van onderstaand profiel. Daarnaast verdient verbreding van de diversiteit in het bestuur (jongeren, mensen met hun roots in niet-westerse landen) de aandacht.

 • is betrokken bij de regio en heeft de overtuiging dat de Koppelkerk bijdraagt aan een prettig en zinvol leefklimaat;
 • bezit bestuurlijke en toezichthoudende kwaliteiten op tactisch en strategisch niveau;
 • is een teamspeler die effectief kan communiceren, met een balans tussen kritisch tegenspel en steunend samenwerken;
 • heeft affiniteit met en bij voorkeur ook kennis van een of meerdere activiteiten van de Koppelkerk;
 • kan als klankbord voor de directie en de medebestuursleden fungeren;
 • zet integriteit voorop door de schijn van belangenverstrengeling te vermijden en louter de doelstellingen van de stichting na te streven en

Wil je je zich kandidaat stellen of weet je potentiële kandidaten?
Graag ontvangen wij een korte motivatie en eventueel een beknopte CV via bestuur@ koppelkerk.nl ter attentie van Anke Sitter, voorzitter van het bestuur.


Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en maximaal 4 andere bestuursleden. Om de Koppelkerk optimaal te kunnen ondersteunen, streven we naar inbreng vanuit diverse professionele disciplines:

 • Financiën, risicoanalyse, subsidies en fondsenwerving;
 • Erfgoed, vastgoedmanagement en -investeringen.

De stukken voor iedere vergadering vragen een gemiddelde leestijd van 2 uur. Gedurende het jaar bezoeken bestuursleden activiteiten van de Koppelkerk en bijeenkomsten van het personeel. Daarnaast kan het voorkomen dat aan bestuursleden extra tijd wordt gevraagd ter ondersteuning van werkzaamheden in de operatie.


Het bestuurslidmaatschap van Stichting de Koppelkerk is een onbezoldigde functie.


Neem dan contact op met één van de bestuursleden via

Als vrijplaats voor kunst, cultuur en maatschappelijk gesprek biedt de Koppelkerk een fijne, gezellige en inspirerende plek aan bezoekers uit de directe omgeving en soms ook van wat verder weg. Daarbij hoort ook een fijne ervaring voor onze bezoekers in schone, goed verzorgde ruimtes.

Je kiest in overleg een vast moment doordeweeks, op een dag dat we gesloten zijn: maandag t/m donderdag. Mocht er een verhuring gepland staan op jouw vaste dag? Dan verwachten we dat je flexibel genoeg bent om je dag een keer om te plannen.


• Op een vaste dag beschikbaar om 3 uur schoon te maken
• Flexibel genoeg om wel eens van dag te schuiven i.v.m. een verhuring of event
• Niet bang om je handen uit de mouwen te steken en je hebt oog voor detail

• Gratis toegang tot mooie exposities, lezingen en concerten

Momenteel zijn wij op zoek naar mensen die ons team kunnen versterken in ons gezellige boekencafé. Dit houdt in dat je tijdens openingstijden van de Koppelkerk mensen ontvangt en voorziet van een drankje met eventueel iets lekkers erbij.


Je zult tijdens de openingstijden van de Koppelkerk worden ingezet. Dit kan ingepland worden in zowel een ochtend of een middag. Ook sta je achter de bar bij verschillende evenementen zoals een lezing of een koppelsessie. Je leert al snel de fijne kneepjes van het werken in de horeca. Daarbij heb je gezellig contact met je collega's en de bezoekers.


Van de medewerker boekencafé verwachten wij dat je regelmatig een dagdeel in het weekend beschikbaar bent. Je moet het leuk vinden om met mensen om te gaan en de bezoekers een goede service te bieden. Ervaring is niet nodig, maar als je al eens in de horeca gewerkt hebt is dit wel een pré. Ook is het mogelijk om deze functie te combineren met bijvoorbeeld een avondmedewerker of rondleider van de kunstexpositie.

Momenteel zijn wij op zoek naar mensen die ons team kunnen versterken in de avonden. Dit houdt in dat je tijdens de avondactiviteiten mensen ontvangt en voorziet van een drankje. Daarbij zorg je ervoor dat je vervolgens goed voorbereid bent om in de pauze mensen in een kort tempo te voorzien van hun pauzedrankje. Na afloop wordt er vaak ook nog wat nageborreld en moet het café weer netjes afgesloten worden.


Zo kun je bijvoorbeeld de ene week achter de bar staan bij een Tegenlicht Meet Up en de week erna bij een concert. Je leert al snel de fijne kneepjes van het werken in de horeca. Daarbij heb je gezellig contact met je collega's en de bezoekers.


Van de avondmedewerker verwachten wij dat je regelmatig in de avonden beschikbaar bent tijdens activiteiten. Je moet het leuk vinden om met mensen om te gaan en de bezoekers een goede service te bieden. Omdat het af en toe tijdens avonden ook heel druk kan zijn, is het een pré als je een beetje stressbestendig bent.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSecretaris
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)6 – 6
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheOverig
LocatieBredevoort, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://koppelkerk.nl/over-ons/vacatures/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie altenaactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Altena en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.