Begeleider Vrienden van Estinea 11-09-2023

  1. Vacatures Alten
  2. Begeleider Vrienden van Estinea 11-09-2023

Werken in Altena

 

Introductie vacature 

Begeleider IJsselstraat Doetinchem, 32 uur per week

De functie

Als begeleider op onze woonlocatie aan de IJsselstraat begeleidt en ondersteun je18 bewoners met een licht verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijk en psychiatrische problematieken. Onze bewoners worden onder andere ondersteund op het gebied van autisme, ADL, moeilijk verstaanbaar gedrag, angststoornissen en hebben een duidelijk dagprogramma.

Als begeleider werk je aan de doelen in het ondersteuningsplan. Je krijgt te maken met veel verschillende hulpvragen, dit vraagt om flexibiliteit en het vermogen om snel te kunnen schakelen. Je werkt nauw samen met het sociale netwerk van een bewoner zoals ouders, familie, vrienden en andere verwanten.

Je helpt de bewoners bij dagelijkse handelingen en biedt ze een veilige omgeving. Je werkzaamheden zijn erg uiteenlopend, bij de ene bewoner help je bij het op tijd opstaan en de persoonlijke verzorging, terwijl je bij de andere bewoner zorgt dat hij op een prettige manier zijn dagprogramma kan volgen en motiveer je om zelfstandig aan de slag te gaan.
Zowel in de ochtend, middag als in de avond sta je met een collega op de werkvloer. Je werkt dagdiensten, tussendiensten, late diensten en slaapdiensten.

Waar kom je te werken?

Onze locatie aan de IJsselstraat is een 24-uurs woonvoorziening in Doetinchem waar 18 bewoners ieder hun eigen appartement hebben. Er zijn twee ontmoetingsruimtes. Hier kunnen de bewoners gezamenlijk eten of gezellig een spelletje doen tijdens de koffie momenten. De leeftijd van onze leuke bewoners is erg uiteenlopend en varieert van 24 tot 65 jaar. Het zelfsturend team bestaat uit begeleiders, activiteitenbegeleider en persoonlijk begeleiders.

Samen met 14 andere leergierige collega's vorm je een enthousiast team. Het team bestaat uit mannen en vrouwen, starters en (zeer) ervaren collega's. De onderlinge sfeer laat zich omschrijven als warm, hecht en open. Humor is één van de belangrijkste en tevens waardevolle eigenschappen van het team. Jullie zijn er voor elkaar, wat er ook gebeurt. Jullie kennen elkaars sterke punten en werken daardoor goed en fijn samen. Bijvoorbeeld van een gedragsdeskundige of Arts Verstandelijk Gehandicapten.

Met je team ben je niet alleen verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van bewoners maar ook voor het reilen en zeilen op de woning. Je kunt veel zelf beslissen en doen. Hebben jullie een leuke activiteit voor bewoners en/of het team bedacht en past het binnen het budget? Doen!

Jouw inbreng

Je hebt een relevante MBO3-opleiding afgerond (MMZ-diploma) of gelijkwaardig en ervaring in de gehandicaptenzorg.
Je hebt bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg. Heb je wel ervaring in de zorg maar niet in de gehandicaptenzorg? Dan kun je bij ons direct starten als begeleider en volg je daarnaast een korte aanvullende scholing die we in overleg met jou afstemmen.
Je kunt methodisch werken en hebt ervaring met het werken met ondersteuningsplannen
Je staat stevig in je schoenen en blijft rustig, ook als een bewoner heftig gedrag laat zien??
Je ziet het als een uitdaging om situaties waarin er spanning onder bewoners is, toch goed te laten verlopen.
Je reflecteert op je eigen werk en dat van collega's en geeft waar nodig feedback.
Je weet hoe je het sociale netwerk van een cliënt actief houdt, vergroot en versterkt.
Je bent digitaal vaardig of je bent bereid je hier, met steun van Estinea, in te ontwikkelen.

Ons aanbod

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

• De intentie is een contract voor onbepaalde tijd voor minimaal 32 uur per week (uren zijn in overleg);
• Je salaris ligt, afhankelijk van je functie en ervaring, tussen de € 2.258 en € 3.198 bruto per maand (FWG 35 van de CAO Gehandicaptenzorg) op basis van 36 uur per week;
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%)
• Je kunt fiscaal voordelig een fiets of computer kopen of een bijdrage krijgen voor kosten die je maakt voor sport en bewegen. Denk aan de aanschaf van wandel- of hardloopschoenen.
• Je kunt trainingen en cursussen op het gebied van vitaliteit volgen. Zoals een cursus stoppen met roken, 'vrouwen in de overgang' of ondersteuning bij mantelzorg.
• Je krijgt veel mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen en breder in te zetten via scholing of een aanvullende rol zoals leercoach autisme of participatiecoach.
• Je kunt de talenten die je naast je werk hebt inzetten bij Estinea en/of gebruik maken van de talenten van een collega. Denk aan het geven of volgen van leefstijl coaching of mindfulness.

Pak je kans

Enthousiast geworden?
Ben je enthousiast geworden over deze vacature bij Estinea? En breng jij mee wat wij zoeken? Reageer dan snel en reageer vóór 1 oktober. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 5 oktober in de middag.

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je contact opnemen met het team van de IJsselstraat .

Heb je vragen over de procedure? Dan kan je contact opnemen met personeelsadviseur Anne Stortelder telefoonnummer .

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]2258 – 3198
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieAalten, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://www.estinea.nl/werken-bij/vacatures/ik-zoek-een-baan/begeleider-ijsselstraat-doetinchem-32-uur-per-week-101.aspx

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie altenaactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Altena en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.