GZ-Psycholoog Vrienden van Estinea 20-12-2023

 1. Vacatures Alten
 2. GZ-Psycholoog Vrienden van Estinea 20-12-2023

Werken in Altena

 

Introductie vacature 

GZ-psycholoog (18-36 uur per week)

Denken in hokjes, stempels of diagnoses? Ook al is het Nederlandse zorgsysteem ervan doordrenkt: jij bent er wars van. Dus als het gedrag van een bewoner van Estinea aanleiding geeft tot advies, onderzoek of behandeling, zie jij in de eerste plaats de mens. Dat jij met je kennis en ervaring bijdraagt aan de best mogelijke begeleiding van mensen met een (verstandelijke) beperking, geeft je veel voldoening. Helemaal als het binnen een platte, vooruitstrevende organisatie is die gewoon doet waar het gewoon kan en iets bijzonders biedt waar het moet.

 • 18 tot 36 uur per week uur per week
 • WO
 • Aalten

Wat ga je doen?

Je draagt met jouw professionele kijk op de mensen die Estinea ondersteunt bij aan een complete en holistische beeldvorming van deze mensen. Zodat zij begrepen en gezien worden om wie zij zijn en wat hun behoeften zijn.

Vervolgens maak je in nauwe samenwerking met begeleiders en verwanten de vertaalslag naar wat dit concreet van begeleiders vraagt. Je hebt hierin een sterk coachende rol en in nauwe afstemming met alle betrokkenen rondom een bewoner werk je mee aan een zo goed mogelijk leven voor hem of haar.

Je coördineert de behandeling van de mensen die Estinea ondersteunt, voert zo nodig aanvullende diagnostiek uit en ondersteunt, adviseert en coacht begeleiders bij hun zorg voor en begeleiding van mensen met complexe zorgvragen. Ook hebben we binnen Estinea een klein team onderzoek en behandeling, om laagdrempelig behandeling te kunnen bieden aan bewoners. Als GZ-psycholoog heb je naast het werk in de regio, dat je hoofdtaak is, een rol in het vormgeven van behandelingen.

Ook geef je gevraagd en ongevraagd advies aan zowel medewerkers als management en heb je een toetsende en signalerende functie. Samen met je collega-gedragsdeskundigen ben je tenslotte een belangrijke speler in het ontwikkelen van visie en beleid op de beste zorg binnen Estinea.

Waar kom je te werken?

Je maakt deel uit van een vakinhoudelijk team van tien enthousiaste en ondernemende gedragsdeskundigen (orthopedagogen en psychologen). Samen gaan jullie voor een goed leven voor de mensen die Estinea ondersteunt en dat betekent dat zij in heel hun persoon gekend en gewaardeerd worden.

Jij en je collega's sparren regelmatig onderling, kijken ook kritisch naar jullie eigen werk en staan altijd open voor nieuwe ideeën.

Je werkt voor één of meerdere regio's van Estinea. Je overlegt regelmatig met de manager, adviseur zorgprocessen en P&O-adviseur van die regio('s). Samen bespreken jullie de ontwikkelingen in de teams, specifieke casussen en locatie overstijgende vragen en ontwikkelingen.

En natuurlijk ben je onderdeel van Estinea! De sfeer binnen de organisatie laat zich omschrijven als warm, persoonlijk en gelijkwaardig. Het vertrouwen in jou en jouw expertise is groot. Niet voor niets werkt Estinea met zelfsturende (zorg)teams. Voor advies en ondersteuning kun je altijd terecht bij je manager of de collega's van de ondersteunende diensten. Want we doen het altijd samen!
Meer weten over de visie van Estinea op de zorg en ondersteuning van mensen met een (verstandelijke) beperking? Kijk op estinea.nl.

Wie ben jij?

Wat breng jij mee?

 • Een afgeronde opleiding tot GZ-psycholoog;

 • Je hebt bij voorkeur ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische en/of moeilijk verstaanbaar gedrag;

 • Het is een pré wanneer je ervaring hebt met CGT en EMDR bij mensen met een verstandelijke beperking;

 • We nodigen iedereen die hart heeft voor de gehandicaptenzorg uit te solliciteren, zeker ook mensen die een groot hart hebben voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB);

 • Je kunt zowel vakinhoudelijk als procesmatig, professioneel, overstijgend en in samenhang handelen en denken - ook onder druk;

 • Je vindt het vanzelfsprekend dat mensen met een (verstandelijke) beperking gelijkwaardig kunnen meedoen in de samenleving;

 • Je gelooft in een complete, gelijkwaardige beeldvorming van de mensen die Estinea ondersteunt waarbij diagnostiek een hulpmiddel is;

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat bieden wij?

 • Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Het aantal uren ligt tussen 18 en 36 uur per week. Werk je al bij Estinea? Dan zet je je dienstverband voort.

 • Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de € 4.185 en € 6.320 bruto per maand (FWG 65 van de CAO Gehandicaptenzorg 2023).

 • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%).

 • Je kunt fiscaal voordelig een fiets of computer kopen of een bijdrage krijgen voor kosten die je maakt voor sport en bewegen. Denk aan de aanschaf van wandel- of hardloopschoenen.

 • Je kunt trainingen en cursussen op het gebied van vitaliteit volgen. Zoals een cursus stoppen met roken of ondersteuning bij mantelzorg.

 • Je kunt de talenten die je naast je werk hebt inzetten bij Estinea en/of gebruik maken van de talenten van een collega. Denk aan het geven of volgen van leefstijlcoaching of mindfulness.

 • Je kunt meerdere keren per jaar meedoen aan leuke activiteiten die onze actieve personeelsvereniging organiseert, zoals het drukbezochte jaarlijkse personeelsfeest!

Pak je kans

Ben je enthousiast geworden over deze vacature bij Estinea? En breng jij mee wat wij zoeken? Reageer dan snel en klik op de knop 'Sollicitee nur' hieronder! We ontvangen je motivatie en cv graag uiterlijk 10 januari 2024. De eerste gesprekken staan gepland in week 3.

Neem dan gerust contact op met een van onze gedragsdeskundigen via Je kunt ook altijd eerst een keer koffie komen drinken. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je P&O adviseur bellen via .

Je kunt ons alles vragen over werken bij Estinea.
En/of kom een keer koffiedrinken!

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelGz-psycholoog
Indicatie salaris (min – max]4185 – 6320
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)18 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieAalten, Gelderland,Nederland
Soliciteer directhttps://estinea.nl/werken-bij/vacatures/gz-psycholoog-18-36-uur-per-week

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie altenaactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Altena en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.